Εκπληξη από τον... Λούκι Λουκ

Ο Λούκι Λουκ αποθεώνει τον Μεγαλέξανδρο, «Φιλενάδα μου Ντόλι, αυτός είναι ένας καουμπόι» λέει στο άλογό του, το οποίο αναφωνεί «Ουάου», ενώ οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου χορεύουν στον ρυθμό του La La Land, στο τριήμερο διεθνές φεστιβάλ κόμικς «The(ssaloniki) Comic Con(vention)», το οποίο ξεκινά σήμερα στους χώρους του λιμανιού Θεσσαλονίκης. Γνωστοί δημιουργοί του κόμικς, αλλά και 80 Ελληνες σχεδιαστές animation, επαγγελματίες και λάτρεις της 9ης τέχνης μιλούν, σκιτσάρουν, ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις για νέα κόμικς με φόντο την παραλία του Θερμαϊκού.

Ανάμεσά τους και σούπερ ήρωες, όπως αυτοί του Star Trek, που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον αστέρα του Χόλιγουντ, τον Ιταλό illustrator κοστουμιών, Κριστιάν Κορντέλα.

Το 1946

Ξεκινώντας από μια παρωδία της άγριας Δύσης, ο Λούκι Λουκ εμφανίστηκε ως κόμικς το 1946 από τον Βέλγο Μορρίς, ενώ μετά τον θάνατό του το 2011 ο Γάλλος σχεδιαστής Ασντέ (Ερβέ Νταρμεντόν) συνέχισε τη σχεδίαση των ιστοριών σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Λοράν Γκερά.

Ο Ασντέ αναμένεται να βρεθεί το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου καουμπόι, ήδη πάντως έχει σχεδιάσει και έχει στείλει ένα σκίτσο με τον Λούκι Λουκ και την Ντόλι να μένουν έκθαμβοι μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία.

Κόμικς της Ειρήνης Σκούρα και του Αργεντίνου Λεονάρντο Μάνκο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline