Οι Τραμπ στο Παρίσι!

Αφού κέρδισε εγκωμιαστικά σχόλια για την κομψότητά της και τη γνώση του γαλλικού στιλ κατά την άφιξή της στο Παρίσι, η Μελάνια Τραμπ μαγνήτισε τα βλέμματα και στο δείπνο στον Πύργο του Άιφελ. Παραμονή της εθνικής εορτής της χώρας (που είναι σήμερα, 14 Ιουλίου), η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φόρεσε μια δημιουργία του Hervé Pierre στα χρώματα της αμερικανικής και της γαλλικής σημαίας.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ ήταν προσκεκλημένοι της Μπριζίτ και του Εμανουέλ Μακρόν στο εστιατόριο " Le Jules Verne" στο δεύτερο όροφο του φημισμένου παριζιάνικου μνημείου και το δείπνο -με μπλε αστακό και χαβιάρι- ήταν λουκούλλειο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθισε δίπλα στη Μπριζίτ Μπακρόν, με την οποία είχε ανταλλάξει λίγες ώρες νωρίτερα με μια ανεπίτρεπτα παρατεταμένη χειραψία, που λίγο έλειψε να της ξεριζώσει το χέρι, ενώ εκείνη προσπαθούσε να το τραβήξει.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνέχεια , αφού ο Τραμπ την τράβηξε προς το μέρος του για να φιληθούν σταυρωτά στα μάγουλα, αιφνιδιάζοντας την κα Μακρόν, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το σχόλιο που της έκανε - σχόλιο που δεν αρμόζει από έναν ηγέτη προς μια πρώτη κυρία. Βλέποντας την 64χρονη Μπριζίτ Μακρόν της είπε: «Είσαι σε φόρμα. Είναι σε τόσο καλή φόρμα. Υπέροχη». Το περιστατικό συνέλαβε ο φακός, όχι όμως και την αντίδραση της Μελάνια που είχε στραμμένη την πλάτη της.

Ωστόσο η 47χρονη πρώτην κυρία των ΗΠΑ πλησίασε την μαντάμ Μακρόν και έβαλε το χέρι της προστατευτικά γύρω της, καθώς της μιλούσε ο Τραμπ.
Ήταν μια απρόβλεπτη έναρξη μιας προσεκτικά σκηνοθετημένης επίσκεψης στο Παρίσι κατά την οποία Τραμπ και Μακρόν θα παρακολουθήσουν σήμερα από την Place de la Concorde την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στην οποία θα συμμετέχουν και 145 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Στη συνάντησή τους στο Ελυζέ οι δύο ηγέτες συμπεριφέρονταν σαν παλιόφιλοι με γέλια και χαμόγελα και μια συντονισμένη προσπάθεια να μην ασκήσουν κριτική ο ένας στον άλλο στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες τους.

Οι σύζυγοί τους την ίδια ώρα έκαναν ένα γύρο γοητείας σε σημεία-φάρους του Παρισιού, όπως η Παναγία των Παρισίων και οι όχθες του Σηκουάνα, όπου μάλιστα έκαναν βόλτα με πλοιάριο για 45 λεπτά.

ttramp-poΜετά από ένα σύντομο διάλειμμα για να φρεσκαριστούν ξαναβρέθηκαν λίγο αργότερα στον Πύργο του Άιφελ για το δείπνο, όπου η μαντάμ Μακρόν εμφανίστηκε μ' ένα ασπρόμαυρο φόρεμα και οι σύζυγοί τους με τα ίδια μαύρα κοστούμια που φορούσαν στη διάρκεια της ημέρας. Ο Τραμπ φορούσε μια μπλε γραβάτα κι ο Μακρόν μια λεπτή μαύρη.

Το εστιατόριο «Ιούλιος Βερν», 150 μέτρα από το έδαφος, είναι από τα πολυτελέστερα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το δείπνο, που επιμελείται ο φημισμένος Γάλλος σεφ Αλέν Ντυκάς, κοστίζει μεταξύ 190-260 ευρώ το άτομο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline