Aibo: Το ρομποτικό κουτάβι της Sony

O νέος Aibo συνδέεται στο «Cloud» και μαθαίνει πολύ γρήγορα από την συλλογική εμπειρία των «αδελφών» του, καθώς τα μοντέλα ίδιου τύπου μοιράζονται διαδικτυακά την πρόοδό τους, διαμορφώνοντας μία «ηλεκτρονική σοφία» που περιμένει και τα επόμενα ρομπότ να συνδεθούν, βελτιώνοντας αμέσως την συμπεριφορά τους αλλά και την τελική εμπειρία για τον χρήστη. Τα ηλεκτρονικά κατοικίδια δεν είναι κάτι καινούργιο για την Sony που σχεδιάζει, προγραμματίζει και συναρμολογεί ρομποτικά κουτάβια από το 1999. Αυτό που ξεχωρίζει το τελευταίο μοντέλο από τις προηγούμενες «γενιές« είναι η πρωτοφανής ικανότητά του να μαθαίνει και να προσαρμόζει την συμπεριφορά του, χάρη στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

O νέος Aibo συνδέεται στο «Cloud» και μαθαίνει πολύ γρήγορα από την συλλογική εμπειρία των «αδελφών» του, καθώς τα μοντέλα ίδιου τύπου μοιράζονται διαδικτυακά την πρόοδό τους, διαμορφώνοντας μία κοινή «ηλεκτρονική σοφία» που περιμένει και τα επόμενα ρομπότ να συνδεθούν, βελτιώνοντας αμέσως την συμπεριφορά τους αλλά και την τελική εμπειρία για τον χρήστη.

Τα «παλιότερα μοντέλα» θύμιζαν περισσότερο ρομπότ και λιγότερο σκύλο

Σημαντικά διαφοροποιημένος είναι και ο εξωτερικός σχεδιασμός που «προσκαλεί τους ιδιοκτήτες του να τον χαϊδέψουν, εκπέμποντας ζωντάνια», σύμφωνα με την περιγραφή της ιαπωνικής εταιρείας.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί για πρώτη φορά στα χαρακτηριστικά του κεφαλιού, που για πρώτη ίσως φορά θυμίζουν κουτάβι.

«Όταν ο Aibo νιώθει την αγάπη των οικείων του, ανταποκρίνεται ακόμα πιο θερμά, ενισχύοντας έναν δεσμό που βαθαίνει καθώς ο χρόνος περνά», προσθέτει η Sony.

Το ηλεκτρονικό κουτάβι προορίζεται μόνο για το κοινό της Ιαπωνίας και θα ανέβει στα ράφια στις 11 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του θα διαμορφωθεί στα 1487 ευρώ.

Με «λουρί» το Wi-Fi

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του όμως, ο Aibo θα πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένος με τους σέρβερ της Sony μέσω ασύρματου δικτύου wi-fi.

Η ανάγκη αυτή του Aibo ανεβάζει ακόμα περισσότερο την τελική τιμή, αφού μία τριετής συνδρομή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Sony κοστίζει 686 ευρώ.

Όσοι μάλιστα θα ήθελαν να ασφαλίσουν τον Aibo για τρία χρόνια από τυχόν χτυπήματα, θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον 380 ευρώ, με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν πως το τελικό κόστος συγκρίνεται με αυτό ενός πραγματικού σκύλου για την ίδια χρονική περίοδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline