Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018  21:58:20
Πρόσωπα

Πρόσωπα (743)

Πρόσωπα της εβδομάδας που διανύουμε

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συνάντηση κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της πΓΔΜ.
Το κλίμα για τη βέβαιη, αναπόφευκτη « ήπια προσαρμογή» σε σχέση με τις άλλες, «κωλοτούμπα», είχαν φροντίσει να το προετοιμάσουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες μέρες με δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις τους.
«Ξεκάθαρα λέμε, ότι ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου κι αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθετη ονομασία είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν θέλουμε να υπάρχει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας…
Η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου του Β' και του Μεγάλου Αλέξανδρου «δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν» δήλωσε επισκεπτόμενος το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παρέμβαση έκανε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων για την επίθεση που δέχτηκε σήμερα συμβολαιογράφος από τον Ρουβίκωνα.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ αναγνώρισε το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2004-2009 η χώρα χρεώθηκε μεγάλο αριθμό δαπανών, ωστόσο διευκρίνισε ότι το 85% των χρεών ερχόντουσαν από το παρελθόν.
Σελίδα 1 από 75