Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  17:15:45

Τσίπρας: Με απολογισμό και ενθουσιώδες «πρόγραμμα Υγείας» εμπνεύσεως Παύλου Πολάκη. Κύριο

«Θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Η αποδοχή και οι όροι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Γενικολογία για τον απολογισμό της διετίας στον Τομέα Υγείας, παρά τις καθημερινές καταγγελίες-αποκαλύψεις για τα χάλια στα νοκοκομεία της χώρας και νεφελώδεις, βαρύγδουπες εξαγγελίες για το μέλλον, όλα της γραμμής Παύλου Πουλάκη.
Κατά τα άλλα, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνω

«Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ... και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».
Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές"..." δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Εντάξαμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία»
Στα χρόνια της κρίσης είχαμε συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, ειδικά στο χώρο της δημόσιας υγείας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του πρωθυπουργού. Τα χρόνια της κρίσης η δημόσια υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση "..." τα κονδύλια αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας, είπε ο πρωθυπουργός.

Την πενταετία 200-2014 ενώ ο μνημονιακός στόχος για την υγεία ήταν στο 5% του ΑΕΠ, εμείς παραλάβαμε το 2015, στο 4% του Ακαθάριστο Εθνικού Προϊόντος, τόνισε.

Το να κόβεις δαπάνες δεν είναι μεταρρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας. Παρόλα αυτά ανεβάσαμε την κρατική χρηματοδότηση στο 5,1% είπε ο κ Τσίπρας. Για πέντε ολόκληρα χρόνια (στον χώρο της δημόσιας υγείας) δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να "βαφτίζουν" τις περικοπές "μεταρρυθμίσεις" δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.
Στόχος μας είναι να υπάρχει μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας ανά 10.000 κατοίκους, είπε. Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι ως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και άλλες 239 ως το τέλος του 2017, πρόσθεσε.
Παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο καταφέραμε να εντάξουμε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία, ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».

Άδωνις: Ευπρόσδεκτη η Εξεταστική για την Υγεία. Να διερευνηθούν όλα μέχρι σήμερα

Ευπρόσδεκτη, χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία.

«Η κυβέρνηση - που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital control s- προανήγγειλε σήμερα εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα - φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την «"πρώτη φορά Αριστερά"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης

Δημ. Συμπαράταξη: «Ναι» σε Εξεταστική για την υγεία. Να εξεταστούν και τα πεπραγμένα του Πολάκη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, μετά τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη ιδίως για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.
«Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις αυταπάτες του βλάπτει σοβαρά την υγεία», υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline