Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:54:13

Σκληρή κόντρα με επεισόδια και συλλήψεις στα νοσοκομεία μεταξύ εταιρειών security με ιδιωτικούς αστυνομικούς Νοσοκομείων. Η αναστάτωση λόγω υφυπουργού Π. Πολάκη. Κύριο

Η διάλυση των νοσοκομείων από τα εργαστήρια, τις κλινικές, της ΜΕΘ μεταφέρθηκε τώρα μέχρι τα θυρωρεία και τους τόπους φύλαξης.

Η έλλειψη ασφάλειας και φύλαξης των νοσοκομειακών χώρων δεν περιορίζεται μόνο στις κλοπές, τις ληστείες και τις συναφείς δράσεις. Ούτε στις παρενέργειες και τις ανωμαλίες που προκαλεί η πολυπρόσωπη παραβατικότητα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Ετσι, για παράδειγμα, η ελεύθερη κυκλοφορία και δραστηριότητα εκεί όπου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς πολλαπλασιάζει μέχρι και τους κινδύνους των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η αντιμετώπιση της πολλαπλής παραβατικότητας είναι, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ,φυσικά, πριν απ' όλα ζήτημα ενίσχυσης του εξειδικευμένου προσωπικού φύλαξης. Πριν απ' όλα με μόνιμους φύλακες ή και με συμβάσεις. Η υγεία υποφέρει στις ασφυκτικές δημοσιονομικές πολιτικές. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η πρόκληση πρόσθετων δυσκολιών από την έλλειψη ασφάλειας. Ο διπλασιασμός του προσωπικού φύλαξης,είναι αναγκαίος.

- Τα φτωχά οικονομικά, οι περικοπές αλλά και οι κομματικές παρεμβάσεις μέχρι τους θυρωρούς και τους φύλακες έχουν οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα συγκρούσεων και χειροδικιών ακόμα. Στα ...αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, κοντά σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, καταλήγει η «κόντρα» εταιρειών security και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολλάκη, σύμφωνα με απκκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στη ΒΗΜΑ.

Δεκάδες ιδιωτικοί αστυνομικοί ...συλλαμβάνονται, καθ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, χωρίς άδεια εργασίας και άλλες παρατυπίες στην φύλαξη των νοσοκομείων.

Το τελευταίο περιστατικό μαζικής σύλληψης οκτώ ιδιωτικών αστυνομικών φέρεται να έχει καταγραφεί στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Με τα αστυνομικά τμήματα της Αττικής που έχουν σειρά προβλημάτων έλλειψης προσωπικού, προβληματικής αστυνόμευσης, ανάλωσης δυνάμεων σε χαώδεις φρουρήσεις χιλιάδων προσώπων να καλούνται τώρα να ασχοληθούν και με διαμάχες στον χώρο της «ιδιωτικής αστυνομίας» και της φύλαξης των νοσοκομείων!
Ο κ. Πολάκης αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να «αφαιρέσει» από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας την φύλαξη νοσηλευτικών ιδρυμάτων και να την αναθέσει σε μεμονωμένους ιδιώτες, δημοσίους υπαλλήλους κλ.π. Κι αυτό για λόγους «συρρίκνωσης του σχετικού κόστους, ενώ σε ορισμένους σχετικούς διαγωνισμούς είχαν σημειωθεί παρατυπίες», όπως είχε αναφερθεί σχετικά. Ομως σ' αυτή την απόφαση φέρεται να υπάρχει αντίδραση των security.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες συνδικαλιστικές οργανώσεις υπαλλήλων σε εταιρείες security και άλλοι πραγματοποιούν άτυπους ελέγχους σε νοσοκομεία και κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί αν το νέο προσωπικό ασφαλείας τηρεί τις σχετικές προδιαγραφές με βάση το νόμο 3707/2008. Ακολούθως ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ που πραγματοποιεί «εφόδους» σε κεντρικά νοσοκομεία και κλινικές, συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Κι αυτό με την κατηγορία ότι δεν έχουν ειδική άδεια εργασίας για τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεν έχουν προβλεπόμενο δελτίο ταυτότητας, δεν έχουν το απαραίτητο εξοπλισμό (κυρίως δεν φέρουν αλεξίσφαιρο γιλέκο) κλ.π.
Στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας εξελίσσεται, λοιπόν, μία νέα ...ιδιόμορφη κατάσταση με τους αστυνομικούς (της ΕΛ.ΑΣ) να συλλαμβάνουν τους ιδιωτικούς αστυνομικούς και με κύριο ενδιαφέρον στα πολύπαθα νοσοκομεία!
Ετσι ακολουθεί ένας ατέρμονος κύκλος προσαγωγών, μεταφορών σε δικαστήριο, δικαστικών διαδικασιών για τις συγκεκριμένες παραβάσεις σε βαθμό πλημμελήματος.

-Παράλληλα με ειδική τροπολογία του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται αλλοδαποί εργαζόμενοι σε τομείς καθαριότητας, σίτισης αλλά και φύλαξης σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάντως θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline