Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:24:38

Δειλός πολιτικά ο Π. Κουρουμπλής, μετά την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει έρευνα στη δική του θητεία ως Υπουργού Υγείας, τώρα παριστάνει τον ....τιμητή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Υγεία. Εξαιρέθηκαν προκλητικά οι δυο θητείες του στην Υγεία. Κύριο

Ως συνήθως προχειρολόγος και λαϊκιστής, σχολιάζει με κομματική σκοπιμότητα πεπραγμένα άλλων στην Υγεία, τα οποία έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και τώρα στην Εξεταστική της Βουλής.. Ψήφισε θρασύτατα να γίνει έρευνα των άλλων Υπουργών και όχι της δικής του και του.. Πολάκη.

-Υπόδειγμα ασφαλώς πολιτικού ήθους, μετά τις περιπλανήσεις του από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Κουρουμπλής, τιμητής των πάντων, δεν είχε την δημοκρατική ευαισθησία να ζητήσει ό ίδιος τη δική του διερεύνηση πεπραγμένων, όπως έκαναν όλοι σχεδόν οι προκάτοχοί του, με πρώτους τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Λοβέρδο, Κακλαμάνη, Αβραμόπουλο.

Διπλά έπρεπε να ερευνηθεί η πολιτεία του στο Υπουργείο Υγείας. Ως γενικός γραμματέας Προνοίας στο Υπουργείο Υγείας το 1996 και υπουργός Υγείας το 2015, ο δημοκράτης και καθαρός κ.Κουρουμπλής δέχτηκε να εξαιρεθεί από τον έλεγχο όλων των προκατόχων του από το 1997 μέχρι το 2014, ειδικά από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απορρίπτοντας πρόταση της ΝΔ και άλλων κομμάτων, προκειμένου να εξαιρεθούν μόνες οι θητείες Κουρουμπλή και... Π.Πολάκη.

Λόγο για πεπραγμένα που θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία στη συζήτηση της εξεταστικής επιτροπής για τη Δημόσια Υγεία(που δεν έχει ακόμη αρχίσει...), έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή τη Μεγάλη Τετάρτη τα αργά το βράδυ, ενώ τότε είχε δηλώσει ακριβώς δήθεν τα αντίθετα και σεμνά: « Εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαι δικαστής. Εάν δεν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις τελεσίδικες, αρνούμαι να μπω στη λογική να ενοχοποιήσω ανθρώπους. Εδώ συγκροτούμε μια Επιτροπή, που στο κάτω-κάτω οι Βουλευτές δεν έχουν όλοι την ίδια ευθύνη ούτε όλοι οι Υπουργοί....»

Εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαι δικαστής. Εάν δεν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις τελεσίδικες, αρνούμαι να μπω στη λογική να ενοχοποιήσω ανθρώπους. Εδώ συγκροτούμε μια Επιτροπή, που στο κάτω-κάτω οι Βουλευτές δεν έχουν όλοι την ίδια ευθύνη ούτε όλοι οι Υπουργοί.

Κατά τα άλλα, σε συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τη Δημόσια Υγεία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προειδοποιεί, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία», όπως λέει.
Στον αντίποδα, τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».
Σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Π. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης».

Προβλέπει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση, «το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία, φεύγει πλέον από τη μέση». Και άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο, «αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό», επισημαίνει.
Οσον αφορά τις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου για τη μη έκδοση δελτίου τιμών για φάρμακα του 2015, ο κ.Κουρουμπλής ανέφερε πως «Οι φαιδρότητες του κ. Λοβέρδου είναι γνωστές. Είναι μεγάλης ολκής Συνταγματολόγος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Όπως και ο κ. Βενιζέλος που όλοι οι νόμοι που κάνανε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θα απολογηθεί για τις δικές του θητείες και τις δικές του ευθύνες. Και τότε θα δούμε».

Για το αν οι περικοπές των συντάξεων και το νέο αφορολόγητο θα έχουν πολιτικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε «Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος έχει τις βαρύτατες ευθύνες. Ένα μέρος της κρίσης στην υγεία οφείλεται στις προκλητικές και σκανδαλώδεις σπατάλες. Θυμάστε τα έξι δισεκατομμύρια που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τις υπερτιμολογήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αγαστή συνεργασία; Λοιπόν ο ελληνικός λαός ξέρει, δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης και να το λέει ο καθένας είναι αστείο». Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Α. Λοβέρδος επέκριναν την τακτική των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να εξαιρέσουν από την έρευνα της περιόδου 1996-2017, που καλύπτει πλήρως τις Κυβερνήσεις Σημίτη έως Αλ. Τσίπρα τις περιόδους της υπουργίας Πολάκη , Ξανθού και Πολάκη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline