Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:19:29

Τα 9 σημάδια που δείχνουν υψηλό IQ

Πολλοί έχετε αναρωτηθεί εάν ο δείκτης νοημοσύνης σας είναι λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο, εάν, δηλαδή, είσαστε πιο έξυπνοι από τους γύρω σας.


Για να το καταλάβετε αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να μπείτε στη διαδικασία του να κάνετε κάποιο τεστ νοημοσύνης, καθώς υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως έχουμε κάτι ιδιαίτερο. Και όχι το να απαγγέλετε Ζαν Πωλ Σαρτρ ή να καταλαβαίνετε κβαντική φυσική δεν είναι κάποια από αυτά.

Μελέτες έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν εννέα σημάδια που αποδεικνύουν υψηλό δείκτη IQ.

Το να είσαι μεγαλύτερος/η από τα αδέλφια σου

ΟΚ, μπορεί να μην ισχύει για όλους, αλλά είναι ένα καλό σημάδι. Τα μεγαλύτερα αδέλφια δείχνουν να έχουν περισσότερο αναπτυγμένο το ζήτημα της ευθύνης αλλά και ηγετικές ικανότητες.

Ερευνα από το The Journal of Human Resources διαπίστωσε πως οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικές κατά τη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης και τα πρώτα χρόνια του μωρού.

Οι ίδιες ιδιότητες δεν είναι ασυνήθιστες στα μικρότερα αδέλφια αλλά φαίνεται πως είναι πιο διαδεδομένες στα μεγαλύτερα.

Η αγάπη για τις γάτες

Μελέτη του 2004 από το Πανεπιστήμιο Carroll στο Ουισκόνσιν έδειξε πως 600 μαθητές, οι οποίοι είχαν κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τις γάτες, είχαν συνήθως καλύτερες βαθμολογίες από εκείνους που δεν τις προτιμούσαν τόσο πολύ.
Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή σύμπτωση. Η αλήθεια είναι πάντως πως η κατοχή κατοικίδιου είναι ένα χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων. Ο Αλμπερτ Αινστάιν και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν κατοικίδια.

Ο θηλασμός

Ο θηλασμός είναι πολύ καλός για τα μωρά καθώς εκτός του ότι τους προσφέρει αντισώματα, φαίνεται πως τα κάνει και εξυπνότερα.
Μελέτη του Science Daily βρήκε ευεργετικά αποτελέσματα για τα βρέφη που τράφηκαν με μητρικό γάλα, σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν. Από τα 3.000 παιδιά, που μελετήθηκαν, αυτά που θηλάζονταν είχαν IQ κατά μέσο όρο επτά βαθμούς υψηλότερο από τα άλλα.

Το ύψος

Το να είσαι πολύ ψηλός δεν σημαίνει μόνο πως μπορείς να γίνεις παίκτης του μπάσκετ αλλά και ότι είσαι έξυπνος!
Δεδομένα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία έδειξαν πως τα ψηλότερα παιδιά είναι και πιο έξυπνα. Ερευνα του Πρίνστον διαπίστωσε πως οι άνθρωποι που έχουν διευθυντικές θέσεις είναι ψηλοί σε σύγκριση με εκείνους που έχουν πιο απλούς ρόλους.

Ανάγνωση σε νεαρή ηλικία
Αν η μαμά σας υπερηφανευόταν πως διαβάσατε σε μικρή ηλικία, καλά έκανε. Η ανάγνωση σε νεαρή ηλικία βοηθά στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου.

Το άγχος
Αν νομίζετε πως το άγχος είναι μειονέκτημα, πλανάστε, καθώς στην πραγματικότητα είναι ισχυρό σημάδι νοημοσύνης.

Το χιούμορ
Οταν λένε πως το χιούμορ είναι σημάδι ευφυίας έχουν δίκιο. Οι άνθρωποι που είναι αστείοι είναι και περισσότερο έξυπνοι. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό έδειξε πως μαθητές που έγραψαν έξυπνες λεζάντες σε κινούμενα σχέδια είχαν και καλύτερους βαθμούς.

Οι ξενύχτηδες
Το Psychology Today αναφέρει πως τα παιδιά που ήταν πιο ενεργά τη νύχτα είχαν καλύτερες επιδόσεις, ενώ άλλη μελέτη σε εφήβους διαπίστωσε ότι τα πιο λαμπρά μυαλά κοιμούνταν αργότερα και ξυπνούσαν και αργότερα.

Εσωστρέφεια
Οι εσωστρεφείς έχουν καλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, κάνουν καλύτερες αποφάσεις και δεν συμμορφώνονται.
Η ικανότητά σας να ψυχαγωγήσετε και να καταλάβετε τον εαυτό σας είναι ένα ισχυρό σημάδι της δύναμης του εγκεφάλου. Αγαπήστε την εσωστρέφεια σας!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline