Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:00:48

Μειώνεται συνεχώς η δημοτικότητα του Ερντογάν. Πάλι αμφίβολη η άνετη πρωτιά στις 24 Ιουνίου στις διπλές εκλογές. Κύριο

Ισχυρό το ενδεχόμενο να μη εκλεγούν από τον πρώτο γύρο ο ίδιος και το κόμμα του, γεγονός , το οποίο θα αποτελέσει μεγάλη πολιτική του ήττα και μείωση.

Αυξάνεται η πιθανότητα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην μπορεί να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου από τον πρώτο γύρο, καθώς η δημοτικότητά του σημειώνει πτώση κατά 1,6 μονάδα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gezici.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση της Gezici διενεργήθηκε από τις 2 ως τις 3 Ιουνίου σε σύνολο 2.814 ανθρώπων. Το 47,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει τον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μείωση σε σχέση με το 48,7% που είχε δώσει την ίδια απάντηση μία εβδομάδα νωρίτερα.
Εξάλλου ο συνασπισμός μεταξύ του AKP και του εθνικιστικού MHP δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, με το 48,7% των ερωτηθέντων να απαντάει ότι προτίθεται να ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline