Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:27:48

Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης: Προς υποψήφιους τυράννους

Είστε πράγματι κάτι νέο στην ελληνική πολιτική ζωή. Η νομιμοποίησή σας έγινε με εκλογές, στις οποίες είπατε τα περισσότερα ψεύδη στη νεότερη Ιστορία μας.

Υποσχεθήκατε να αλλάξετε την Ευρώπη και να κάνετε περήφανο τον ελληνικό λαό. Τελικά γελοιοποιηθήκατε υπογράφοντας νέες δεσμεύσεις και οδηγήσατε σε ταπείνωση τον λαό μας.

Ωστόσο η δική σας βαθύτερη «νομιμοποίηση» έρχεται από ένα φρικτό ιδεολογικό μέλλον, που υποσχέθηκε πριν από έναν αιώνα ο Λένιν, ο Στάλιν και ο Μάο. Τώρα πια, εσείς, εκτός τόπου και χρόνου, ως ιδεολογική καρικατούρα κάποιας εθνολαϊκιστικής «Αριστεράς», συμμαχώντας καιροσκοπικά με ψεκασμένους, επικαλείστε τον Μαδούρο, την ταλαιπωρημένη Κούβα και «φιλπσόφους» τύπου Ζίζεκ και Μπαντιού.

Αλλά πρέπει να μάθετε ότι όταν οι ιδεολογίες δρουν εκτός τόπου και χρόνου μετατρέπονται σε εξυπνακισμούς και οδηγούν σε υπονόμους και γελοιότητες. Πρέπει να ξέρετε ότι οι νεκρές ιδέες σκοτώνουν ζωντανούς ανθρώπους. Στην ιδεολογία που επικαλείστε η πολιτική ως αντιπαράθεση ιδεών είχε καταργηθεί. Τώρα εσείς μετατρέψατε την πολιτική σε προπαγάνδα και κατασυκοφάντηση των αντιπάλων. Ο,τι προπαγανδίζετε ως Αριστερά και πρόοδο είναι καπηλεία των ιδεών. Στόχος σας είναι να τα ελέγχετε όλα και να εκμηδενίσετε ό,τι δεν υποτάσσεται. Για σας η διάκριση των εξουσιών του Μοντεσκιέ ή η ελευθερία του Τύπου του Μίλτον είναι αναχρονισμός. Εσείς θέλετε τη Δικαιοσύνη του εισαγγελέα Βισίνσκι και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης του Ενβέρ Χότζα.

Για σας η προπαγάνδα και το ψέμα είναι αιώνιες αξίες. Γι" αυτό η κοινωνία, η οικονομία, οι θεσμοί είναι για σας μέσα χειραγώγησης, όπως και οι άνθρωποι. Ο,τι δεν ελέγχετε είναι εχθρικό και επικίνδυνο. Γι" αυτό δημιουργείτε έναν μηχανισμό στον οποίο η καθυστέρηση, ο αναχρονισμός, η συκοφαντία και το μίσος είναι υπέρτατες αξίες. Βέβαια σ" αυτόν τοποθετούνται οι κατάλληλες μετριότητες, οι οποίες πάντα είναι πιστές στις εντολές.

Αφού μοναδικός στόχος σας είναι η διατήρηση της εξουσίας όλα μετατρέπονται σε τακτικές μάχες γι" αυτόν. Η κοινωνία, οι τάξεις, η ηθική μπαίνουν στο περιθώριο, το κόμμα, η προπαγάνδα, η συκοφαντία, οι τακτικές συμμαχίες γίνονται αυτοσκοπός. Αυτός είναι ο κλειστός κύκλος στον οποίο λείπει το οξυγόνο της Ιστορίας και της κοινωνίας.

Απ" όλη την ιστορία των ιδεών και του πολιτισμού, απ" την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον Διαφωτισμό ο δικός σας οικείος κύκλος είναι ο Λένιν, ο Μάο, ο Κάστρο και ο Μαδούρο. Εχει τόσο βαθύ σκοτάδι αυτός ο κύκλος σας που δεν φαίνεται ούτε το αδιέξοδό σας.
Κολυμπάτε πολύ άνετα στη μετριότητα, στην υποβάθμιση και σ" ένα νεφελώδες «επαναστατικό» παρελθόν. Αλλά με τα μέσα αυτού του οικείου σας κόσμου, γεμάτα αυταπάτες και καθυστέρηση, βυθίζεστε όλο και περισσότερο στον βούρκο, στο σκοτάδι και στην ανυπαρξία.

Δεν μπορείτε το 2018 να επιβάλετε στη χώρα μας, μέλος της ΕΕ, τη θεσμοποίηση της καθυστέρησης. Οι στρατηγικοί στόχοι των εγκεφάλων σας φτάνουν ώς τους εξυπνακισμούς και το χάιδεμα αφτιών με αυταπάτες. Αλλά έχετε ήδη απογυμνωθεί και κάθε μέρα θα είναι για σας χειρότερη και πιο αποκαλυπτική. Τώρα πια η προπαγάνδα σας, τα ψεύδη σας και η θρασύτητά σας στρέφονται εναντίον σας.
Αποσυρθείτε αφού τελείωσαν όλα τα εφόδιά σας. Οι καταστροφές που προκαλέσατε είναι τεράστιες. Φύγετε πριν είναι αργά. Στηριχθήκατε στο ψέμα αλλά αυτό δεν έχει μεγάλες προοπτικές και πάντα η αλήθεια θριαμβεύει.

Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline