Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  06:40:28

Το πιο προηγμένο τεχνολογικά στην παγκόσμια αγορά. Πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή 180.000 δολάρια. Η παραγωγή του από του χρόνου. Στα 5000 δολάρια η προκαταβολή. Κύριο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου ένα στα δέκα αυτοκίνητα στον κόσμο θα είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό έως το 2020. Και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών αναμένεται σκληρός.-Οι πόρτες δεν διαθέτουν χερούλια, αλλά ανοίγουν μόνες τους όταν πλησιάζει ο οδηγός.


Η νέα εταιρεία Faraday Future παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας των ΗΠΑ το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που προορίζεται για παραγωγή από το επόμενο έτος.

Το μοντέλο FF 91 είναι ένα ηλεκτρικό SUV πολυτελείας, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά στην αγορά, όταν αρχίσει να παράγεται στις αρχές του 2018. Μπορεί να επιταχύνει από μηδέν σε 97 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε μόνο 2,39 δευτερόλεπτα, ταχύτερα από το μοντέλο S της Tesla (το οποίο χρειάζεται 2,5 δευτερόλεπτα) ή όποιο άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βρίσκεται σήμερα σε φάση παραγωγής.

Η τιμή του αναμένεται να κινηθεί στα 180.000 δολάρια περίπου και ήδη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν καταβάλλοντας 5.000 δολάρια ως προκαταβολή, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters. Η Faraday χρηματοδοτείται και ελέγχεται από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Ζία Γιουετίνγκ, επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Leshi Holdings Co Ltd, γνωστής επίσης ως LeEco. Το νέο αυτοκίνητο μπορεί να διασχίσει απόσταση περίπου 608 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, απόσταση που αυξάνεται στα 775 χιλιόμετρα, αν ο οδηγός κινείται με έως 90 χιλιόμετρα την ώρα. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες του οχήματος διαθέτουν συνδυασμένη ιπποδύναμη 1.050 ίππων. Οι πόρτες δεν διαθέτουν χερούλια, αλλά ανοίγουν μόνες τους όταν πλησιάζει ο οδηγός. Ολογράμματα θα προβάλλονται στο παρμπρίζ για να δίνουν πληροφορίες στον οδηγό ή να τον προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στη διαδρομή του. Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης εφοδιασμένο με κάμερες, διάφορους αισθητήρες και ραντάρ, ώστε να του επιτρέψουν να είναι αυτοοδηγούμενο στο μέλλον.

Οι αναλυτές, πάντως, εκφράζουν κάποιον σκεπτικισμό λόγω των φημών περί δυσκολίας χρηματοδότησης της Faraday Future, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μελλοντικά. Από την άλλη, δεν έλειψαν τα κρυφά χαμόγελα των θεατών, όταν κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Λας Βέγκας ενώπιον κοινού, το φιλόδοξο μοντέλο αρνήθηκε να «υπακούσει» στις εντολές του Ζία Γιουετίνγκ με την πρώτη, αλλά χρειάσθηκε δεύτερη προσπάθεια για να πάρει μπρος και να παρκάρει μόνο του. «ΟΚ, φαίνεται λίγο τεμπέλικο απόψε!», σχολίασε ψύχραιμα ο Κινέζος μεγαλοεπενδυτής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου ένα στα δέκα αυτοκίνητα στον κόσμο θα είναι ηλεκτρικό ή υβριδικό έως το 2020. Και ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών αναμένεται σκληρός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline