Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:45:08

Οι πωλήσεις του iΡhone εκτίναξαν τη μετοχή της Apple

Τα προϊόντα Apple έχουν αποκτήσει σταθερό και συνεχώς διευρυνόμενο κοινό, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των κερδών της εταιρείας.

Οι ανέλπιστα καλές πωλήσεις των iPhone και iPad απέφεραν στην Αpple υψηλά κέρδη της τάξεως των 8,7 δισ. δολαρίων το γ΄ τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος) του τρέχοντος οικονομικού έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι προχωρεί απρόσκοπτα η κατασκευή του επόμενου μοντέλου iPhone 8, που σηματοδοτεί τη 10η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του εμβληματικού πλέον κινητού τηλεφώνου, προκάλεσε ενθουσιασμό στην αγορά. Αποτέλεσμα ήταν η τιμή της μετοχής της Apple να εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street. Oλα αυτά συνέβαλαν ώστε η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει τα 830 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, τα έσοδα του γ΄ τριμήνου ανήλθαν στα 45,4 δισ. δολάρια, όταν οι αναλυτές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας έκαναν λόγο για 44,89 δισ. δολάρια. Επίσης, ανέμεναν κέρδη 1,57 δολαρίου ανά μετοχή, ενώ τελικά τα κέρδη ανήλθαν σε 1,67 δολάριο ανά μετοχή. Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNBC, τα αποτελέσματα της Apple αποδεικνύουν ότι η αδημονία των καταναλωτών για το iPhone 8 με τα εντελώς νέα χαρακτηριστικά δεν τους απέτρεψε από το να συνεχίσουν να ψωνίζουν και άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου πουλήθηκαν στην παγκόσμια αγορά 41 εκατ. συσκευές iPhone, έναντι προβλέψεων για 41,1 εκατομμύρια. Σύμφωνα αυτά τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός αριθμός όλων των iPhone που έχουν πουληθεί παγκοσμίως ξεπερνάει το 1,2 δισ. τεμάχια. «Αν δούμε απλά και μόνον τους αριθμούς, έχουμε πουλήσει 41 εκατ. iPhone», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ. «Ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό ότι σε επιμέρους αγορές μας, όπως είναι η Νοτιοανατολική Ασία, η Νότια Αμερική και η Μέση Ανατολή, η αύξηση των πωλήσεων των iPhone 7 και iPhone 7plus ξεπέρασε το 25% σε ετήσια βάση. Οπότε το iPhone είχε καταπληκτική επίδοση».

Επιπλέον, πολύ καλή επίδοση είχε και το iPad. Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο πουλήθηκαν 11,42 εκατ. συσκευές έναντι προβλέψεων για 9,03 εκατ., καθώς και 4,29 εκατ. Mac, εν συγκρίσει με προβλέψεις για 4,33 εκατ. Τέλος, ο Τιμ Κουκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον βραχίονα παροχής υπηρεσιών της Apple: «Τα έσοδά μας από τις υπηρεσίες ανήλθαν σε 7,3 δισ. δολάρια, δηλαδή ήταν αυξημένα 22% από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Επιπλέον, κατορθώσαμε με την κεφαλαιοποίησή μας να ενταχθούμε νωρίτερα απ' όσο περιμέναμε στην ομάδα των Fortune 100, δηλαδή των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, όπως τις κατατάσσει το περιοδικό Fortune».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline