Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:24:57

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2018

Η λέξη της χρονιάς μας κάνει να προβληματιστούμε για την κλιματική αλλαγή και να σκεφτούμε το μέλλον. Η φετινή λέξη της χρονιάς είναι «single-use», δηλαδή «μιας χρήσης», σύμφωνα με το Collins Dictionary.


Η συγκεκριμένη λέξη τετραπλασίασε τη χρήση της μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, πιθανόν εξαιτίας της επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή και τις πλαστικές σακούλες.

Το CNN υπογραμμίζει ότι ο κόσμος κατανοεί όλο και πιο πολύ την επίπτωση που έχουν τα πλαστικά στο περιβάλλον, επιλέγοντας να περιορίσει την αγορά συσκευασιών μιας χρήσης.
Οι εικόνες καταστροφής με πλαστικά να επιπλέουν στη θάλασσα έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας.

Αυτή, όμως, δεν είναι η μόνη λέξη που σχετίζεται με το περιβάλλον. Στη λίστα υπάρχει και η λέξη «plogging», η συνήθεια των Σκανδιναβών να κάνουν jogging και να μαζεύουν σκουπίδια.
Οι λεξικογράφοι του Collins Dictionary παρακολουθούν ένα σώμα περίπου 4,5 δισ. λέξεων για να παρουσιάσουν μια ετήσια λίστα των νέων και αξιοσημείωτων της χρονιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline