Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018  08:07:27

NonPaperNews

NonPaperNews

Ο Leandro Erlich είναι Αργεντινός καλλιτέχνης, διάσημος στην Ιαπωνία ως δημιουργός της πισίνας, μιας μόνιμης εγκατάστασης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του 21ου αιώνα Kanazawa. Από τις τεράστιες εγκαταστάσεις έως τα βίντεο, τα έργα του Erlich χρησιμοποιούν οπτικές ψευδαισθήσεις και ηχητικά εφέ για να ανατρέψουν τις ιδέες μας για την κοινή λογική. Αν και αυτό που βλέπει το κοινό μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται εξοικειωμένο, σε στενότερη επιθεώρηση αποδεικνύεται μια εκπληκτική, ανησυχητική απόκλιση από το συνηθισμένο, όπως για παράδειγμα μια βάρκα που επιπλέει απουσία νερού ή άνθρωποι που κολλάνε πάνω σε τοίχο σε διάφορες πόζες.

Ενας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη προς την εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για την ερχόμενη τετραετία η Μέρκελ μίλησε και για το προσφυγικό, το οποίο δίχασε, όπως είπε, τη γερμανική κοινωνία.

Δριμεία επίθεση στην Τουρκία και τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις τους στη Συρία εξαπέλυσε η Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της γερμανικής βουλής.

«Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πνεύμα και το γράμμα του υπέρτατου νόμου της χώρας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι οτιδήποτε άλλο παρά "κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας"», λέει η ΝΔ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον υπουργό Παιδείας και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφασή του να κρίνει αντισυνταγματικές και αντίθετες με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου τις αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών που είχαν γίνει επί υπουργείας Νίκου Φίλη.

Για ανικανότητα των κυβερνώντων και πισωγύρισμα τριετίας «στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά και στα εθνικά θέματα» μίλησε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου των τομεάρχων της ΝΔ.

Στην επιστολή που έστειλε στην προανακριτική επιτροπή, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως μετατράπηκε σε «κωμικοτραγικό δήθεν δικαστικό συμβούλιο», ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να «νομιμοποιήσει ένα τέτοιο φιάσκο» και εγκαλεί τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δολοφονία χαρακτήρων».

Σε φιάσκο μετατρέπεται για την κυβέρνηση η προανακριτική για τη Novartis, καθώς κατάφερε και τα πάθη να εξάψει και να προκαλέσει την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης με τους χειρισμούς της.

Δεν θα παραστούν ως «κατηγορούμενοι στην αναξιόπιστη Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που προστατεύει τους μασκοφόρους μάρτυρες-σκευωρούς.

Σελίδα 1 από 1413