Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018  03:56:38

NonPaperNews

NonPaperNews

Εξανεμίζονται οι ελπίδες ορισμένων από δυο δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν και εδιναν διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων μόνο 4,7% ή 5,3 % υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, με ποιοτικά στοιχεία πολλά υπέρ του ΣΥΡIΖΑ και με ποσοστά καλής ελπίδες για πολλά από τα μικρά κόμματα, που δήθεν συγκέντρωναν ποσοστά 2-2,5%.

Τα πολιτικά πογκρόμ του νέο-Σουλτάνου συνεχίζονται : Εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 267 υπόπτων γκιουλενιστών.

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς αποκλιμακώνεται το ποσοστό ανεργίας στη χώρα, με τη μακροχρόνια ανεργία να παραμένει σε δραματικά υψηλά επίπεδα, καθώς 7 στους 10 ανέργους παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από 12 μήνες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι... υπό δοκιμήν, χωρίς κανονική αμοιβή και ασφάλεια για τις γιορτές. Φαινόμενο που έρχεται από τι συνθήκες μαύρης εργασίας που έχουν αναπτυχθεί κατά το καλοκαίρι και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή οι φορείς του κλάδου εκφράζουν την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων τους. Όπως σημειώνει ο κ. Βλάχος από τα Ιωάννινα, οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού, νωρίτερα από άλλες περιοχές της χώρας έχουν δαπάνες θέρμανσης και η πληρότητα τις μέρες των εορτών, απλά δίνει μια ανάσα στα οικονομικά.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται κατά την ΕΛΣΑΤ στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15 - 19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού.

Στο 18,3% διαμορφώθηκε η ανεργία στο γ΄τρίμηνο του 2018 έναντι 19% του προηγούμενου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Βαθύτατα διχαστικός, πολωτικός, ισοπεδωτικός και έντονα λαικιστής ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση, στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει :«Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω, δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στο τριήμερο συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το οικονομικό πρόγραμμα και η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. Αυτό περιλαμβάνει ενδεικτικά:

Σελίδα 1 από 1741