Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018  10:11:55

NonPaperNews

NonPaperNews

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Αριστείδη Μπελλέ από την προεδρία του Νηρέα, χθες το απόγευμα, μπορεί να μην προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη όμως χρονικά και σημειολογικά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς κλείνει και επίσημα μία εποχή για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα.

Μπορεί το κράτος να αποδείχθηκε δυσλειτουργικό ως προς την αντιμετώπιση μιας μεγάλης καταστροφής όπως ήταν οι φωτιές, όμως εμφανίζεται ιδιαίτερα οργανωμένο όταν πρόκειται για προγράμματα προσλήψεων σε δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, Ταμεία και κρατικές επιχειρήσεις στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου διαθέτει μία άψογη σιλουέτα, αποδεικνύοντας ότι η σχέση της με το χρόνο παραμένει εξαιρετική. Η ηθοποιός ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία ποζάρει με ένα τιρκουάζ μπικίνι, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.

Αντιδρά διπλά ο Παν. Σκουρλέτης-και καθυστερεί έτσι τον αναγκαίο ανασχηματισμό της φθαρμένης Κυβένησης να μεταβεί από την Κυβέρνηση στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον κυριάρχησαν όχι οι πανηγυρισμοί του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά τα αισθήματα δυσπιστίας, υπολογισμών για τη νέα αυτόνομη πορεία και διαθέσεις αυτοσυγκράτησης από τα κυκλώματα των αγορών.

Οι αναλυτικές αναφορές, εικονογραφημένες μάλιστα, στα κορυφαία επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Ασύδοτος, ανενόχλητος, απτόητος χρησιμοποιεί μόνο και μόνο την ονομασία «Μακεδονία« εξαφανίζοντας το «Βόρεια» χρησιμοποιεί πλέον ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, χωρίς καθόλου αναφορά στο «Βόρεια» δείγμα σκοπιμότητας ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας.

Τα σοβαρά οργανωτικά, επιτελικά και συντονιστικά λάθη τη μοιραία ημέρα της 23ης Ιουλίου. Το σημείο έναρξης, ανάπτυξης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η έξοδος από τα Μνημόνια, τροφή για σάτιρα από τον Guardian που την σχολίασε μ'ένα "γλαφυρό" σκίτσο. Με τον ειρωνικό τίτλο «Καλά νέα: Η Ελλάδα εξέρχεται από την λιτότητα», ο σκιτσογράφος Μάρτιν Ρόουσον απεικονίζει τη χώρα μας ως έναν σκελετό που πανηγυρίζει το τέλος της μνημονιακής περιόδου, με φόντο καμένη γη αλλά και φιγούρες εξαντλημένων πολιτών, θέλοντας να τονίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της οκταετούς κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Σελίδα 1 από 1597