Δευτέρα 29 Μαϊου 2017  14:39:10

Το μέλι Vasilisa με βρώσιμα φύλλα χρυσού κατακτά τον κόσμο.

Ο χρυσός ήταν ανέκαθεν σύμβολο εξουσίας και δύναμης. Για χάρη του βασιλιάδες διεξήγαγαν πολέμους, μηχανορραφούσαν και σε πολλές περιπτώσεις το χρησιμοποιούσαν για να εξαγοράσουν συμμαχίες. Το πολύτιμο μέταλλο ήταν επίσης το αγαπημένο αντικείμενο των γυναικών αφού κοσμούσε το ανθρώπινο δέρμα προσφέροντάς του μια ιδιαίτερη λάμψη.

Για τον Γιάννη Καρυπίδη και την Σταυρούλα Θεοδώρου, ο χρυσός στάθηκε η αφορμή για να παραμείνουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που είχαν ήδη οργανώσει την μετανάστευσή τους στη Βρετανία. «Βλέποντας πίσω, πραγματικά δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πώς μέσα σε μόλις δύο χρόνια φτάσαμε έως εδώ. Προφανώς και δεν μετανιώνουμε που αποφασίσαμε να μείνουμε στην Ελλάδα και να κάνουμε πράξη το όνειρό μας», λέει ο Γιάννης.

Τι ακριβώς έκαναν; Δημιούργησαν το δικό τους θυμαρίσιο μέλι προσθέτοντας σ' αυτό βρώσιμα φύλλα χρυσού και το ονόμασαν VASILISSA. Η ιδέα «γεννήθηκε» πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν διασκέδαζαν στο γάμο ενός φιλικού ζευγαριού. Εκεί τους προσφέρθηκε σαμπάνια με βρώσιμα φύλλα χρυσού. Η γεύση τους εντυπωσίασε τόσο που αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με το μέλι. Η οικογένεια της Σταυρούλας παρήγαγε άλλωστε το δικό της μέλι, εδώ και δεκαετίες, κι έτσι το ζήτημα της τεχνογνωσίας είχε λυθεί.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα