Δευτέρα 29 Μαϊου 2017  14:39:03

«Κύκλος της ζωής-τροφής» από τη Μικρά Ασία

Είναι ένας γαστρονομικός «κύκλος της ζωής» στην Ελλάδα, από τα γλυκά που προσφέρονται στις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τους αρραβώνες και τους γάμους μέχρι τις γλυκές γεύσεις «της παρηγοριάς», σαν αντίδοτο στην πίκρα της απώλειας αγαπημένων προσώπων.

  Αυτά τα γλυκά και εδέσματα παρουσίασαν σε 40 εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και σε έξι εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα παραδοσιακής μικρασιατικής ζαχαροπλαστικής.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία μόνο από αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της τέταρτης θεματικής ενότητας του προγράμματος «Mount Athos Area Kouzina 2014», η οποία ήταν αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν σε Ουρανούπολη, Νέα Ρόδα και Αμμουλιανή, συνδυάζοντας τις γεύσεις της αγιορείτικης θάλασσας με εκείνες της μικρασιάτικης κουζίνας, τις ποντιακές μυρωδιές της παράδοσης και τα εδέσματα που προσφέρονται σε γιορτές του λιμανιού και του δρόμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα