Δευτέρα 29 Μαϊου 2017  14:39:46

Οι τηγανητές πατάτες από τα McDonalds

Η εταιρία McDonalds αποφάσισε να αποκαλύψει τη διαδικασία παρασκευής του διασημότερου, ίσως προϊόντος της αλυσίδας, τις τηγανητές πατάτες.

Πριν βιαστούμε και φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι οι τηγανητές πατάτες που σερβίρονται στα εστιατόρια της αλυσίδας εμπεριέχουν διάφορες χημικές ουσίες που συμβάλλουν στη διατήρησή τους αλλά ρυθμίζουν και τη γεύση τους, οι εκπρόσωποι της εταιρίας διαβεβαιώνουν ότι η πρώτη ύλη είναι η φυσική πατάτα, που επιδέχεται επεξεργασία.

Έτσι, ο πρώην παρουσιαστής της Αμερικάνικης εκπομπής Mythbusters, εισέβαλε στα άδυτα του εργοστασίου παραγωγής των τροφίμων που προορίζονται για τη συγκεκριμένη αλυσίδα και παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας.

Αρχικά, όπως φαίνεται στο βίντεο οι πατάτες καθαρίζονται και κόβονται σε λεπτές φέτες, μετά τοποθετούνται σε δεξτρόζη, που είναι φυσική ζάχαρη, ώστε να διατηρήσουν το χρυσαφένιο χρώμα.

Αργότερα, τοποθετούνται μέσα σε διφωσφορικό νάτριο, που τις προστατεύει από την εναλλαγή χρώματος αλλά και από την αλλοίωση μέχρι να φθάσουν στα εστιατόρια. Τέλος, οι πατάτες τηγανίζονται μερικώς και ψύχονται.
Η εταιρία, μάλιστα έχει υιοθετήσει μια νέα πολιτική προκειμένου να αντικρούσει την καχυποψία των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα της, προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να επισκέπτεται τα εργοστάσιά της, ώστε να παρακολουθεί από κοντά την παραγωγή των προϊόντων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα