Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  04:29:14

Ξεκάθαρη θέση από τον Ανδρέα Λοβέρδο και ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ για συμφωνία στο όνομα της FYROM. Οι τρεις βασικοί όροι. Με το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια. Κύριο

Ο ΥΠΕΞ Νικ. Κοτζιάς υπερβολικός: Μέτρο ενίσχυσης εμπιστοσύνης, η αλβανική υπηκοότητα στον 88 χρονο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας. Αναστάσιο.

-Αδιάλλακτη και με εθνικιστικές επιδιώξεις η Κυβέρνηση του μουσουλμάνου Εντι Ράμμα συνεχίζει τον συστηματικό διωγμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζει την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Με τιμητική αναφορά στον νέο Πρόεδρο της Αλβανίας επί χρόνια πολιτικό αντίπαλο του αδιάλλακτου «σοσιαλιστή» Εντι Ράμα, εθνικιστή και διώκτη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που έχει μεταβάλλει την Αλβανία σε χώρα μαζικής παραγωγής ναρκωτικών , αποκαλούμενη ως «Κολομβία της Ευρώπης».

Ως μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου αλλά και ως μέτρο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς χαρακτηρίζει με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα στον ελληνορθόδοξο ιερωμένο.

«Χαιρετίζω» γράφει ο Ν. Κοτζιάς «την απόδοση σήμερα της αλβανικής υπηκοότητας στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν σοφό άνθρωπο, από τον Πρόεδρο της χώρας κύριο Μέτα. Ένα μέτρο αναγνώρισης του βαθιά ανθρωπιστικού έργου του και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα έδωσε την αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο .

Το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο απέκτησε άμεση ισχύ, φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2017 και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονές Χριστουγέννων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιλίρ Μέτα γράφει μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί φίλοι, παραμονές Χριστουγέννων, έχω την χαρά να κάνω δημοσίως γνωστή την απόφασή μου να χορηγήσω αλβανική ιθαγένεια στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, στον Μακαριότατο Αναστάσιο?.»

O Μέτα αναφέρεται στην 25η προσφορά του Αρχιεπισκόπου για την ανόρθωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, την προσφορά του για την θρησκευτική συνύπαρξη στη χώρα κ.ά.

Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ως εξής :

Δ Ι Α Τ Α Γ Μ Α

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Βάσει του άρθρου 92, σημείο "γ", και του άρθρου 93 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 9, σημείου 7, και του άρθρου 20 του υπ αρ. 8389, της 05-08-1998 Νόμου «Περί αλβανικής ιθαγένειας», όπως τροποποιήθηκε,

Θ Ε Σ Π Ι Ζ Ω

Άρθρο 1

Χορηγείται η αλβανική ιθαγένεια, κατόπιν αιτήσεώς του, στον :

Αναστάσιο Γεράσιμο Γιαννουλάτο

Άρθρο 2

Το Διάταγμα αυτό τίθεται αμέσως σε ισχύ.

Τίρανα, 22.12.2017

Αρ. Διατάγματος: 10700

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ Ορκίστηκε Πρόεδρος της Αλβανίας ο Ιλίρ Μέτα

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Αλβανίας ο Ιλίρ Μέτα

O Ιλίρ Μέτα είναι από χθες και επισήμως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, διαδεχόμενος τον Μπουγιάρ Νισάνι. Ο 48χρονος Μέτα ορκίστηκε στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Μιλώντας ενώπιον των προσκεκλημένων βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, θρησκευτικών ηγετών, μελών του διπλωματικού σώματος και άλλων επισήμων, ο κ. Μέτα δήλωσε πως θα υπηρετήσει την ενότητα του αλβανικού λαού, την πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας και την ένταξή της στους δυτικούς οργανισμούς.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα καλής γειτονίας και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας.

Ο Ιλίρ Μετα, με καταγωγή από ορεινό χωριό του νομού Σκραπάρι στο νότο της Αλβανίας, υπήρξε ο ιδρυτής του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης, μετά την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Διετέλεσε πρώην πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου.

Στις τελευταίες εκλογές -μολονότι είχε εκλεγεί από το κοινοβούλιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είχε ορκιστεί ακόμα- ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος ανταπέδιδε στο ίδιος ύφος. Τώρα, καλούνται να αφήσουν πίσω τις οξύτατες αντιπαραθέσεις και να συνεργαστούν προς όφελος της χώρας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline