Τρίτη 23 Μαϊου 2017  07:56:59

Τι έδειξε η έρευνα για τα McDonald's

Τι ισχύει για τα περιβόητα μπιφτέκια των McDonald's. Τι έδειξε έρευνα που έγινε στην Αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων στις ΗΠΑ (Vid). Αναρωτηθήκατε ποτέ από τι προέρχονται τα μπιφτέκια των McDonald's;

 

Η Αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τίτλο "Our Food. Your Questions" στα πλαίσια καμπάνιας ενημέρωσης για την ποιότητα και την προέλευση των τροφίμων που πουλάνε στα καταστήματα των McDonald's.
Οι υπεύθυνοι των McDonald's συνεργάστηκαν μάλιστα με τον Grant Imahara των Mythbusters.

Τα πλάνα προέρχονται από το εργοστάσιο Cargill και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το μπιφτέκι της είναι πραγματικό. Η διαδικασία παραγωγής καταγράφεται για πρώτη φορά σε κάμερα τηλεοπτικής εκπομπής.

Μέχρι σήμερα δημοσιεύματα έκαναν για ροζ βλέννες, διοξείδιο του αμμωνίου, πλαστικό, ακόμη και σκουλήκια. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι το κρέας της προέρχεται αποκλειστικά από βοοειδή.

Πριν από ένα περίπου χρόνο ο Βρετανός σεφ Τζέιμι Ολιβερ είχε χαρακτηρίσει τα χάμπουργκερ της ΜcDonald's φθηνή σκυλοτροφή.
"Αυτό γίνεται για να αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις ανησυχίες των πελατών μας" δήλωσε υπεύθυνος στην κάμερα. Ωστόσο δεν δόθηκαν απαντήσεις για τις τροφές με τις οποίες μεγαλώνουν και εκτρέφονται τα βοοειδή.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των McDonald's, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το κρέας τους είναι φθηνό επειδή, καθώς σερβίρουν σε πολλά άτομα κάθε μέρα, μπορούν να αγοράσουν από τους προμηθευτές σε χαμηλότερη τιμή, και επίσης ότι προσφέρουν κρέατα της καλύτερης ποιότητας.
Η ΜcDonald's διαθέτει εστιατόρια σε 118 χώρες στον κόσμο ενώ υπολογίζεται πως εξυπηρετούν περίπου 68 εκατομμύρια πελάτες μέσα σε μια ημέρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα