Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:02:55

Το αυθεντικό ιταλικό τιραμισού με μασκαρπόνε

Μια πολύ απλή ιταλική συνταγή τιραμισού, όπως το φτιάχνουν οι ιταλίδες στο σπίτι τους, για να καταπλήξετε τους φίλους και συγγενείς με το ιδιαίτερο ιταλικό γούστο σας.

Τα περισσότερα τιραμισού που αγοράζουμε στα ζαχαροπλαστεία για λόγους οικονομίας είναι φτιαγμένα με άλλα κρεμώδη τυριά και όχι με το κλασικό ιταλικό μασκαρπόνε. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι το ίδιο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

-1 πακέτο σαβαγιάρ δύο στρώσεων κατά προτίμηση ιταλικά ειδικά για τιραμισού (υπάρχουν στα περισσότερα μεγάλα super market)
-200 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κατά προτίμηση ιταλικό εισαγωγής)
-4 αυγά
-2 κούπες καφέ (η κάθε κούπα περιέχει: 1 γεμάτη κουταλιά καφέ νες, ενάμισι κουταλιά ζάχαρη και λίγο γάλα)
-Κακάο πικρό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη πολύ καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ και το ασπράδι των αυγών με το μασκαρπόνε. Ενώνουμε τα υλικά και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο έως ότου ετοιμάσουμε τα σαβαγιάρ.

Φτιάχνουμε τον καφέ και παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο σούπας. Ρίχνουμε στο πιάτο λίγο καφέ και βουτάμε μέσα τα σαβαγιάρ ένα- ένα και από τις δύο πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να μουλιάσουν τα σαβαγιάρ, απλά να βραχούν και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια στρώνουμε ένα πυρέξ με μια στρώση σαβαγιάρ. Ρίχνουμε μέρος του μείγματος με το μασκαρπόνε που έχουμε ετοιμάσει καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ. Και από επάνω ρίχνουμε τη δεύτερη στρώση του μείγματος.

Τέλος, ρίχνουμε με ένα σουρωτήρι το πικρό κακάο καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

 

4 σχόλια

  • NP

    δημοσιεύθηκε από NP

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 23:29

    Δεν χρειάζεται να γίνουν τ' ασπράδια μαρέγκα. Αλλά εάν χτυπηθούν για λίγο μόνα τους και μετά χτυπηθούν μαζί με το μασκαρπόνε, ακόμα καλύτερα.

  • ζετα

    δημοσιεύθηκε από ζετα

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 18:06

    τι εννοειτε χτυπαμε τα ασπραδια με το μασκαρπονε? ταυτοχρονα η πρωτα τα ασπραδια μονα τους σε μαρεγκα και μετα εννωνουμε?

  • nonpapernews.gr

    δημοσιεύθηκε από nonpapernews.gr

    Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 00:17

    Για τη λιζ
    Η ιταλική συνταγή περιλαμβάνει κρυσταλλική ζάχαρη. Δεν φαίνεται καθόλου στην υφή, αν χτυπηθεί πολύ καλά. Έχουμε δοκιμάσει τη συνταγή πολλές φορές, πάντα με την ίδια επιτυχία. Βέβαια, και ζάχαρη άχνη να βάλετε, λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

  • λιζ

    δημοσιεύθηκε από λιζ

    Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 13:31

    γεια σας! μπορουμε αντι για ζαχαρη να βαλουμε αχνη ζαχαρη, και με τι αποτελεσματα?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline