Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:47:48

Αύξηση- ρεκόρ πάνω από 500% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Μάλλον για όλους τους μήνες από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο. Κύριο

Το αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα έρχεται εν μέσω απαγόρευσης της Μόσχας στις πτήσεις προς την Τουρκία και την Αίγυπτο, δύο κάποτε ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τη Ρωσία.

Τουριστικός προορισμός και μάλιστα αυξημένου ενδιαφέροντος αναδεικνύεται για τους Ρώσους η Ελλάδα καθώς ο αριθμός εκείνων που ταξίδεψαν στην χώρα μας ,μόνο κατά τον περασμένο Μάρτιο, αυξήθηκε πάνω από 523%, σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους. Αύξηση ρεκόρ που σημειώθηκε και τους επόμενους μήνες μέχρι τον Αύγουστο ,σύμφωνα με υπεύθυνους υπολογισμούς.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ρωσικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μόνο φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί έως και 70%

Σύμφωνα με τον Ρωσικό Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων, παρά τα οικονομικά προβλήματα και τη συνεχιζόμενη κρίση με τους πρόσφυγες στα παράλιά της, στην Ελλάδα έχει σημειωθεί σταθερά αύξηση άνω του 500% στον αριθμό των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την χώρα. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα PayPal και της Data Insight για την ρωσική ταξιδιωτική online αγορά. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά δείχνει ότι οι Ρώσοι έχουν εντάξει το e-travel στην καθημερινότητά τους – και στις τρεις βασικές κατηγορίες, ένα μεγάλο ποσοστό των πρόσφατων κρατήσεων και πληρωμών έχει πραγματοποιηθεί online (46% για αεροπορικά εισιτήρια, 49% για εισιτήρια τρένου και 31% για κρατήσεις ξενοδοχείων). Η μοναδική κατηγορία ταξιδιωτικής υπηρεσίας όπου ακόμα κυριαρχούν οι ενέργειες offline είναι οι οργανωμένες εκδρομές – η έρευνα δείχνει ότι ο συνηθέστερος τρόπος εύρεσης εκδρομής, είναι να γίνεται online η επιλογή και offline η τελική κράτηση (39%).

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ενώ ο συνολικός αριθμός των ρώσων ταξιδιωτών είναι ελαφρώς χαμηλότερος από το 2015 (για παράδειγμα, μόλις το 26% των ερωτηθέντων ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2016 – σε σύγκριση με το 30% το 2015), διαφαίνεται μια σταθερή αύξηση του διαδικτυακού μεριδίου της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς.

Το 69% των ενεργών onlineχρηστών αναφέρει ότι το διαδίκτυο τους βοηθάει στην εύρεση καλύτερων τιμών όταν ταξιδεύουν και το 57% αναφέρει ότι το διαδίκτυο διευκολύνει κατά πολύ τη διαδικασία της κράτησης και της πληρωμής ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν τους τελευταίους 12 μήνες, το 20% δηλώνει ότι αγόρασε διαδικτυακά τα εισιτήρια του τρένου, και το 18% τα αεροπορικά εισιτήρια. Τρίτη κατά σειρά έρχεται η κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία με το 17% των ερωτηθέντων να έχουν κάνει κράτηση και ή να έχουν πληρώσει online.

Η ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 2015, διαφαίνεται επίσης από το μερίδιο των κρατήσεων, οι οποίες έγιναν και εξοφλήθηκαν διαδικτυακά, ενώ είναι ακόμα πιο εμφανής όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς σταδιακά οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά το διαδίκτυο για κρατήσεις (από 80% σε 92% το τρέχον έτος).
Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία όσων αγοράζουν συχνότερα μέσω διαδικτύου ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία και για το δημογραφικό προφίλ όσων πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα:
-Οι ηλικίες από 35 έως 54 αγοράζουν συχνότερα μέσω διαδικτύου ταξιδιωτικές υπηρεσίες, με ξεκάθαρη πλειοψηφία των γυναικών
-Τα περισσότερα αεροπορικά εισιτήρια αγοράζονται onlineσε μεγάλες πόλεις, ενώ εκείνοι που αγοράζουν εισιτήρια τρένου ή κλείνουν ξενοδοχεία, διαμένουν κυρίως σε περιοχές μεσαίου μεγέθους (με πληθυσμό 100.000-400.0000)
Οι πιο δημοφιλείς online υπηρεσίες αγοράς ταξιδιωτικών αγαθών είναι οι εξής:
-Η ιστοσελίδα των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (το 43% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω αυτής)
-Ιστότοποι αερογραμμών (30%)
-Υπηρεσίες κρατήσεων (29%)
-Υπηρεσίες κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων (22%)
-Κρατήσεις δωματίων σε ιστότοπους ξενοδοχείων (21%)

Η έρευνα επίσης ασχολήθηκε με το δημογραφικό προφίλ των νέων δημοφιλών υπηρεσιών «ανταλλαγής», όπως ηAirBnB και το BlaBlaCar (8% των ερωτηθέντων έκανε χρήση onlineυπηρεσιών για ενοικίαση δωματίων ή διαμερισμάτων βραχυπρόθεσμης διάρκειας και το 11% έκανε online κρατήσεις γιαridesharing). Φαίνεται ότι κυρίως νέοι είναι εκείνοι που ενοικιάζουν διαμερίσματα (το 55% είναι κάτω των 35 ετών), με ποσοστά ισομερώς κατανεμημένα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ,ενώ ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο άνω του μέσου όρου προέρχεται από ευκατάστατες οικογένειες (το 9% έχει οικογενειακό εισόδημα άνω των 150.000 ρουβλίων μηνιαίως σε αντίθεση με ένα 6% στο σύνολο εκείνων που αγοράζουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες). To ridesharingδείχνει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα με ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών (56%), το 37% να προέρχεται από μικρές πόλεις (κάτω των 100.000 κατοίκων), και το 35% να προέρχεται από οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (30.000 μηνιαίως).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε οnline για λογαριασμό της PayPal από την Data Insightμέσω ενός online panel ερευνών της TNS, το Φεβρουάριο του 2016, με τη συμμετοχή 4.100 ατόμων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline