Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι μεγάλα ξενοδοχεία- σύμβολα και οκτώ νέα επίλεκτα, κυριαρχούν στον φετινό τουρισμό της Ελλάδος. Σηματοδοτούν όπως το «Χίλτον» και ο «Αστέρας» τη μετάβαση από την κλασσική παράδοση στις νέες, σύγχρονες μονάδες. Εικόνες μεγάλης ομορφιάς. Κύριο

Προβληματικές περιπτώσεις, αλλαγές ιδιοκτησίας, αλλά και πολλά διαμάντια της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας.

Διαρκής εκσυγχρονισμός , με αναπαλαιώσεις αλλά και καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες. Νέο επιχειρηματικό σκηνικό διαμορφώνεται στην τουριστική αγορά της Αθήνας, με την επικείμενη αλλαγή της ιδιοκτησίας σε ξενοδοχεία-σύμβολα και τη λειτουργία νέων μονάδων πολυτελείας στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις από το ξενοδοχείο Athens Ledra μετατοπίζονται για το φθινόπωρο, καθώς η διαδικασία πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απέβη άκαρπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο, που παραμένει κλειστό πάνω από ενάμιση μήνα, αναμένεται να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με τιμή πρώτης εκκίνησης στα ίδια επίπεδα, δηλαδή των 47,8 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV. Ηδη, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ έχει αποφασίσει να μη δέχεται κρατήσεις για το συγκρότημα πέραν της 10ης Νοεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία που έχει εκκινήσει η Alpha Bank για την πώληση του Hilton Aθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του έτους ολοκληρώνεται η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου με τη Hilton, οπότε ανεξάρτητα από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και σε αυτό το μέτωπο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της μονάδας.

Στο μεταξύ νέες κλίνες θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας, με τη λειτουργία 3 μονάδων πολυτελείας. Τον Αύγουστο αναμένεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο 5 αστέρων Electra Metropolis με δυναμικότητα 223 δωματίων στο κτιριακό συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το υπ. Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την εταιρεία Αγία Δύναμις Α.Ε. στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ομίλου Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη μονάδα Athens Gate.

Επίσης, για τις 29 Ιουλίου έχει προγραμματίσει την επίσημη λειτουργία του το ξενοδοχείο Athens Tiare Hotel, στην πλατεία Ομονοίας. Η ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων θα λειτουργήσει από την εταιρεία Mage Hotels and Resorts A.E. To κτίριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο).

Επιπλέον, το αργότερο έως τις αρχές του 2017 θα λειτουργήσει το 5 αστέρων ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens με δυναμικότητα 273 δωματίων επί της πλατείας Καραϊσκάκη. Η εταιρεία Ζeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη, ανακατασκευάζει το κτίριο, ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η Βιοχάλκο. Η λειτουργία του ξενοδοχείου θα σηματοδοτήσει την έλευση στην Ελλάδα της Wyndham Hotel Group, η οποία είναι η μεγαλύτερη ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων αλυσίδα στον κόσμο, με χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 μονάδων δυναμικότητας 679.100 δωματίων σε 73 χώρες.

Τα 7 + 1 εντυπωσιακά ξενοδοχεία, που άρχισαν να λειτουργούν μέσα στο 2016 στην Ελλάδα

Η τουριστική βιομηχανία βάζει μπρος τις μηχανές της για τα καλά στην χώρα μας καθώς νέα ξενοδοχεία αξιώσεων δημιουργούνται σε όλη την χώρα. Ήδη στα μισά του χρόνου έχουν ανοίξει δεκάδες μονάδες όλων των τύπων. Από αυτές το news247 παρουσίασε τις πλέον αξιόλογες. Να αναφέρουμε πληροφοριακά ότι αρκετές φωτογραφίες αφορούν γραφικές απεικονίσεις καθώς κάποια ξενοδοχεία άνοιξαν πολύ πρόσφατα (π.χ. Thassos Grand Resort) και οι διοικήσεις τους δεν έχουν προχωρήσει σε φωτογράφιση των χώρων τους.

1. Thassos Grand Resort
Μετά από 8 χρόνια γραφιοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων το Thassos Grand Resort ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σύγχρονο ξενοδοχείο του νησιού καθώς διαθέτει 173 δωμάτια, τέσσερις εξωτερικές πισίνες, spa, δύο εστιατόρια και δύο μπαρ. Το ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στον κόλπο του Οσίου Ιωάννη Λουκά, αποτελεί επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ του Βούλγαρου επιχειρηματία Λουκάν Λουκάνοφ ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στην βιομηχανία των καλλυντικών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Θάσο ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες και την λειτουργία του και το Sentido Thassos Imperial στην παραλία Παχύ. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται ο διεθνής τουριστικός όμιλος Thomas Cook.

2. Miraggio Thermal Spar Resort
Άνοιξε τις πόρτες του στο τέλος Μαϊου στην περιοχή Κάνιστρο στην κατάληξη της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Το Resort, το οποίο αναπτύχθηκε σε έκταση 330 στρεμμάτων, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς τον κόλπο του Τορωναίου και την Σιθωνία. Διαθέτει 300 δωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 900 άτομα. Η συντριπτική πλειοψηφία των δωματίων είναι σουίτες με 48 να διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Το μέγεθος των δωματίων κυμαίνεται από 36 τ.μ.έως 90 τ.μ.. Διαβάστε τι είχε γράψει το news247 με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του.

3. Hydrama Grand Hotel
Το γεγονός της χρονιάς για την πόλη της Δράμας καθώς οι ιστορικές καπναποθήκες Σπήρερ στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο με 9 σουίτες και 64 δωμάτια. Πρόκειται για μια επένδυση που πραγματοποίησε ο Χανιώτης επιχειρηματίας Μανώλης Λεδάκης ο οποίος πήρε την απόφαση αυτή το 2004. Το τετραόροφο κτήριο δημιουργήθηκε το 1924 από τον Αυστριακό αρχιτέκτονα Konrad von Vilas.

4. Anemos Luxury Grand Resort
Άνοιξε τις πόρτες του στην Γεωργιούπολη στα Χανιά στις 10 Μαΐου. Το Resort 5 αστέρων διαθέτει μεζονέτες, σουίτες και συνολικά 240 δωμάτια με θέα στο Κρητικό Πέλαγος και τα Λευκά Όρη. Διαθέτει επίσης 3 εστιατόρια, 4 μπαρ, κέντρο spa, 4 μεγάλες πισίνες (εκ των οποίων η μία θερμαινόμενη) 60 ιδιωτικές.

5. Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa
To πολυτελές συγκρότημα 5 αστέρων αποτελείται από 44 σουίτες και τέσσερις βίλες αποτελεί την πρώτη κίνηση του ομίλου Μεταξά εκτός Κρήτης. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ και βρίσκεται μόλις 350 μ. από το κέντρο της Οίας. Η μονάδα διαθέτει κέντρο σπα και 4 εξωτερικές πισίνες ενώ σε κάθε σουίτα βρίσκεται ιδιωτικό εξωτερικό τζακούζι.

6. Casa Cook Rhodes
To έκτο κατά σειρά brand του διεθνούς τουριστικού ομίλου Thomas Cook, το Casa Cook έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Κολύμπρια της Ρόδου. Δεν πρόκειται ακριβώς για νέο ξενοδοχείο καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ανακαίνιση του πρώην Sunprime Resort White Pearl 90 δωματίων.

7. Domes Noruz
Σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, θα ανοίξει τις πόρτες του - μόνο σε ενήλικες, δεν θα δέχεται παιδιά - το Domes Noruz στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά. Θα διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο Spa και 2 πισίνες ενώ όλοι οι τύποι των 82 καταλυμάτων διαθέτουν μεγάλα υπαίθρια σαλόνια και εξωτερικές μπανιέρες και υδρομασάζ ή μικρές πισίνες.

+1 Villa 20
Δεν είναι ξενοδοχείο αλλά το μέγεθος του ξεπερνάει ολόκληρα συγκροτήματα ξενοδοχείων ενώ και το κοστος διανυκτέρευσης ξεπερνάει αυτό ενός ξενοδοχείου 100 δωματίων. Ο λόγος για την έπαυλη Villa 20 που άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο στον χώρο του ξενοδοχείου Amanzoe στο Πόρτο Χέλι στην Πελοπόννησο. Διαβάστε τι είχε γράψει το news247 με αφορμή την έναρξη λειτουργία της.

HOTEL3

Πολυμέσα