Παρασκευή 25 Μαϊου 2018  08:19:01

Το διεθνές περιοδικό Paris Match δοξολογεί πέντε ελληνικά νησιά -«Είναι γωνιές του παραδείσου!» περιγράφει με θαυμασμό. Κύριο

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από καταπληκτικά νησιά, το ένα διαφορετικό από το άλλο, γράφει, μαγεμένο, το διάσημο γαλλικό περιοδικό Paris Match. Καταγράφοντας στο τελευταίο τεύχος τους πέντε ξεχωριστά και παραδεισένια.

«Η Ελλάδα είναι προικισμένη από μικρές γωνιές παραδείσου. Χάρη στη Μεσόγειο και στο έδαφός της που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, η Ελλάς, όπως την λένε οι κάτοικοί της, κάνει χιλιάδες τουρίστες να ονειρεύονται κάθε χρόνο», γράφει το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία της Γαλλίας, η Ελλάδα έχει 9.841 νησιά, αλλά οι οδηγοί αναφέρουν ότι τα 800 από αυτά έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Εξάλλου. Μόνο τα 169 από αυτά κατοικούνται όλο το χρόνο και το 1/3 από αυτά έχει κάτω από 50 κατοίκους», συνεχίζει.
Τα πιό ωραία νησιά της Ελλάδας, τα οποία επέλεξε το Paris Match, έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα. Η Κρήτη προσφέρει άγρια τοπία, βραχώδη και αυστηρά, όπου κρύβονται ορθόδοξα μοναστήρια και εκκλησία που έγιναν αιώνες πριν.

Η Σαντορίνη προσφέρει ένα από τα πιο όμορφα θεάματα της Μεσογείου. Εχει δημιουργηθεί από τον κρατήρα ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου. Το νησί βρίσκεται πάνω σε γεωλογικά στρώματα από κόκκινη και μαύρη στάχτη, και στην κορυφή του υψώνεται ένα πανέμορφο χωριό.

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα σημαντικότερα νησιά της Ελλάδας και παρά το γεγονός ότι προσελκύει πολλούς τουρίστες, έχει διατηρήσει όλη την ιταλο-ελληνική γοητεία της.

Η Ρόδος είναι γεμάτη από αμπέλια και καλλιέργειες. Εχει μια παλιά μεσαιωνική πόλη, η οποία κατασκευάστηκε από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννη.

Οσο για την Ζάκυνθο, τα εδάφη της είναι ακόμη παρθένα και χωρίς τουριστικές εγκαταστάσεις, και αυτό προσφέρει αξέχαστες διακοπές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα