Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:37:18

Μέχρι και 2 εκατομμύρια θα δοθούν ως επιχορήγηση σε Εθνικό Θέατρο και Κέντρο Κινηματογράφου

Μετά από τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης  Μπαλτάς, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, συμφωνήθηκε να εκχωρηθούν έκτακτες επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΟΑ. Αναλυτικότερα, το Εθνικό Θέατρο ενισχύεται οικονομικά για τη φετινή χρονιά με έκτακτη επιχορήγηση ύψους μέχρι 1 εκ. ευρώ που θα εκταμιευθεί σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος έως το τέλους του έτους.

Ακόμη, με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που υπεγράφη και από τον κ. Μπαλτά και πρόκειται να ψηφιστεί προσεχώς, οι εργαζόμενοι – καλλιτέχνες του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θα αποζημιώνονται με τα ποσά των 45€ για έξοδα διανυκτέρευσης και 50€ για ημερήσια αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους άνω των 50 χιλιομέτρων, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή διεξαγωγή των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στο Θέατρο των Φιλίππων.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκ. ευρώγια την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση φακέλων παραγωγής και σεναρίων από το Νοέμβριο του… 2014.
Τέλος, έχει ήδη ενσωματωθεί το ποσό ύψους 2 εκ. ευρώ στην τακτική επιχορήγηση η οποία για το έτος 2016 ανέρχεται στα 3.6 εκ, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση του ΕΚΚ που προκλήθηκε από την κατάργηση του ειδικού τέλους στα εισιτήρια του κινηματογράφου. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline