Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:43:40

Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 10 καλύτερα του κόσμου

Αξέχαστο μένει στους συγκλονισμένους επισκέπτες του το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς το κατατάσσουν ανάμεσα στα δέκα κορυφαία του κόσμου.

Σύμφωνα με το TripAdvisor και τις απόψεις των ταξιδιωτών, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το ένατο καλύτερο στον κόσμο και πέμπτο στα κορυφαία της Ευρώπης.
Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι και το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο του Λούβρου είναι εκτός δεκάδας, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, παρότι είναι ένα από τα αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κάθε χρόνο.
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, πίσω το Ερμιτάζ και το Ορσέ ακολουθούν το Μουσείο Πράδρο στη Μαδρίτη και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, με το Μουσείο της Ακρόπολης να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Ποια είναι τα κορυφαία της Ελλάδας

Το TripAdvisor δημοσίευσε και τις λίστες με τα καλύτερα μουσεία κάθε χώρας, σύμφωνα με τις απόψεις των επισκεπτών. Για την Ελλάδα η κορυφαία 10άδα είναι η εξής:

1. Μουσείο Ακρόπολης
2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
4. Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου (Χανιά)
5. Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Βεργίνα)
6. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων (Ανδρος)
7. Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
8. Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
9. Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
10. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline