Τρίτη 19 Μαρτίου 2024  07:15:11

Η Μύκονος δεν είναι μόνο πάρτι -Μεταμορφώνεται στον παράδεισο της Τέχνης

Η Μύκονος θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου με αστέρες του Χόλιγουντ και jet setters να καταφτάνουν κάθε χρόνο, θέλοντας να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και τα ξέφρενα βράδια.


Το νησί των Ανέμων, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Η Αναστασία Μίαρη γράφει στη Evening Standard για τη Μύκονο που προσελκύει τον απαιτητικό τουρίστα, που θέλει να έρθει σε επαφή με την καλλιτεχνική σκηνή και αγαπά την Τέχνη.
Οπως γράφει χαρακτηριστικά, οι γκαλερί αλλά και το νέο Φεστιβάλ Τεχνών δείχνουν μια συναρπαστική πολιτιστική άνθηση.
Στον κόλπο του Ορνού στέκει το ξενοδοχείο Kivotos, το οποίο εκτός από εμπειρία διαμονής, αποτελεί στέγη Τέχνης. Μέσα στο boutique hotel μπορείτε να βρείτε γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και αντίκες.

«Το Kivotos ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που αναγνώρισε τις δυνατότητες της σύγχρονης Τέχνης στο νησί της Μυκόνου», λέει η Σωζήτα Γκουντούνα, που επιμελείται έκθεση στο ξενοδοχείο, κάθε χρόνο.
Η κα. Μίαρη γράφει για τις γκαλερί του νησιού που μπορεί να απέχουν 10 λεπτά με τα πόδια η μία από την άλλη, ωστόσο, η καθεμία έχει τη δική της μοναδική ταυτότητα.

Η Big White Gallery προβάλλει κυρίως Ελληνες καλλιτέχνες, ενώ η Γκαλερί Σκουφά και η Kapopoulos Fine Arts συνδυάζουν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Kapopoulos Fine Arts

Η Rarity Gallery, από την άλλη, που «γεννήθηκε» από τον Βασίλη και τον Χρήστου εδώ και 25 χρόνια, εκθέτει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, όπως οι Julian Opie και Carole Feuerman.
Στην πλατεία Πανάχρα βρίσκεται η γκαλερί Dio Horia της Μαρίνας Βρανοπούλου, η πιο φρέσκια άφιξη στο νησί, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σημείο της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

gallery2

Η γκαλερί Dio Horia
Μερικά σοκάκια μακριά, βρίσκεται η γκαλερί Magic Beans η οποία έχει καλοκαιρινή pop up έκθεση, εστιάζοντας σε σύγχρονους καλλιτέχνες, στην πρώτη γκαλερί εκτός Γερμανίας.
Μέσα στις γκαλερί του νησιού, που προσφέρουν απλόχερα καλλιτεχνική δημιουργία, η Μύκονος ετοιμάζεται για το φετινό Φεστιβάλ Τέχνης.
Ο Αντώνης Κιουκάς, ιδρυτής του φετινού Φεστιβάλ, αναφέρει στην Αναστασία Μίαρη ότι στόχος του είναι να «δημιουργήσει ένα ετήσιο πολιτιστικό γεγονός ύψιστης ποιότητας, άξιο της φήμης της Μυκόνου ως μοναδικού διεθνή προορισμού».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline