Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:41:04

Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι του 2019 στην Επίδαυρο

Τι κι αν βρισκόμαστε στο φθινόπωρο του 2018, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ανακοίνωσε, νωρίτερα από ποτέ, το πρόγραμμά του για την Επίδαυρο και τις παραστάσεις που θα δούμε το καλοκαίρι του 2019.

Με τον Μπομπ Ουίλσον να ανεβάζει την αυλαία των παραστάσεων, την πρώτη κάθοδο της ιστορικής Comedie-Francaise σε σκηνοθεσία του τρομερού Ivo van Hove και τη σπουδαία Κάθρην Χάντερ που υποδύεται τον «Προμηθέα», το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου για το καλοκαίρι του 2019 χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και εξωστρέφεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Επιδαύρου για το καλοκαίρι του 2019:

Πρεμιέρα 21 και 22 Ιουνίου με τον Ρόμπερτ Ουίλσον να σκηνοθετεί «Οιδίποδα» του Σοφοκλή. Μία παράσταση που έκανε πρεμιέρα στην Πομπηία με τη συμμετοχή της Λυδίας Κονιόρδου. Για τις ανάγκες της Επιδαύρου, ο Ουίλσον θα ξαναδουλέψει την παράστασή του.
Πρεμιέρα στην Επίδαυρο 21 και 22 Ιουνίου με τον Ρόμπερτ Ουίλσον φωτογραφία: twitter.com/Bob Wilson
29, 30 Ιουνίου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει της «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Βουλγαράκη, Μελεμέ, Μαυραγάνη. Τρεις σκηνοθέτιδες στην πρώτη τους εμφάνιση στην Επίδαυρο με έναν ζηλευτό θίασο που περιλαμβάνει τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Αργύρη Ξάφη, Μαρία Κίτσου, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρο Λογοθέτη.

5 και 6 Ιουλίου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε συμπαραγωγή με το Εθνικό και τον Στάθη Λιβαθινό ανεβάζουν «Ικέτιδες» του Ευριπίδη.
13 και 16 Ιουλίου τα Αθηναϊκά Θέατρα και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζουν το έργο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και μετάφραση Γιάννη Λιγνάδη. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη και την Αμαλία Μουτούση.
19 και 20 Ιουλίου ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζει «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη.

Ο ιστορικός θίασος της Comedie-Francaise που ιδρύθηκε το 1680, μετά από 3 παραστάσεις που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο. 26 και 27 Ιουλίου ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Ivo van Hove καταπιάνεται με την παράσταση «Ηλέκτρα-Ορέστης» του Ευριπίδη.
2 και 3 Αυγούστου «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από τον Δημήτρη Καραντζά. Γάλλος, Καραθάνος, Καραμπέτη, Κολιανδρή, Λούλης, Τζίμου, Λυδία Φωτοπούλου στον θίασο.

9 και 10 Αυγούστου κατεβαίνει στην Επίδαυρο η ελληνικής καταγωγής, γεννημένη στην Αμερική Κάθρην Χάντερ, η οποία και θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου. Η ηθοποιός έχει διακριθεί σε ανδρικούς ρόλους και έχει αποσπάσει και το βραβείο Ολιβιέ για τον «Ριχάρδο». Πριν από τον Προμηθέα στην Επίδαυρο, η Χάντερ θα παίξει τον «Τίμωνα Αθηναίο» του Σαίξπηρ. Ο Σταύρος Τσακίρης θα τη σκηνοθετήσει, τα κοστούμια της θα σχεδιάσει ο Γιάννης Μετζικώφ και τα σκηνικά της ο Κώστας Βαρώτσος. Ο Θάνος Μικρούτσικος γράφει μουσική για την παράσταση.

Μικρό θέατρο αρχαίας Επιδαύρου:

Στη Μικρή Επίδαυρο έχουν προγραμματιστεί κινηματογραφικές προβολές, Ενα μουσικό αφιέρωμα της Λυρικής σε έργα Ξενάκη, Χρήστου, Κουμεντάκη, τη «Θεογονία» του Ισίοδου από τη Σοφία Πάσχου, αλλά και την ομάδα χορού Griffon. Ο Δημήτρης Μπογδάνος θα παρουσιάσει «Δάφνις + Χλόη», του Λόγγου, η Εφη Θεοδώρου τη «Φαίδρα» του Ρακίνα και η Νατάσα Τριανταφύλλη «Δαναϊδες» του Κάλβου με Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Λένα Παπαληγούρα.

Οσον αφορά στο συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών για το 2019, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου σημείωσε πως προς το παρόν παρακολουθούν τα ξένα φεστιβάλ και η ανακοίνωση ολόκληρου του προγράμματος θα γίνει τον Φεβρουάριο. Αναφορικά με το πόσο νωρίς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για το πρόγραμμα το καλοκαιριού, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σημείωσε πως ο έγκαιρος προγραμματισμός φέρνει τουρίστες στο Φεστιβάλ σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία, ενώ γίνεται και πιο σωστή προετοιμασία για τους θιάσους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline