Τρίτη 23 Απριλίου 2024  12:42:09

Κίνημα για να στερηθεί τα ολυμπιακά μετάλλιά του ο Μπρους που έγινε Κέιτλιν

Η είδησης της αλλαγής φύλου του ολυμπιονίκη του δεκάθλου, οδήγησε ορισμένους να ζητούν από την Κέιτλιν πλέον να επιστρέψει τα μετάλλια που κέρδισε ως άντρας στην Ολυμπιάδα του 1976.

Η υπόθεση της αλλαγής φύλου του Ολυμπιονίκη του δεκάθλου Μπρους Τζένερ έσπασε κυριολεκτικά το διαδίκτυο (το έχει αυτό η οικογένεια), το εξώφυλλο στο οποίο ο Μπρους μας συστήθηκε ο Κέιτλιν έκανε το γύρο του διαδικτύου με ταχύτητα αστραπής και το νέο γυναικείο πλέον προφίλ της ξεπέρασε σε ακολούθους ακόμη και εκείνο του Μπάρακ Ομπάμα.

Τώρα, καμπάνια επιχειρεί να εκμεταλλευτεί δήλωση της Κέιτλιν Τζένερ στο περιοδικό Vanity Fair, την πρώτη της ως γυναίκα πλέον, στην οποία ανέφερε πως "ζούσε πάντα ένα ψέμμα" ως Μπρους προκειμένου να υποστηρίξει πως πρέπει η διεθνής ολυμπιακή ομοσπονδία να της αφαιρέσει τα μετάλλια που κέρδισε ως άντρας.

Όπως ισχυρίζονται όσοι κρύβονται πίσω από την κίνηση που συλλέγει υπογραφές, ο Μπρους Τζένερ που κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο δέκαθλο, παραβίασε τους κανόνες της ολυμπιακής επιτροπής, αφού συμμετείχε στους αγώνες ως άνδρας, ενώ "πίστευε πως ήταν στην πραγματικότητα γυναίκα". Ο παράλογος συλλογισμός, χωρίς καμία σημασία 40 χρόνια μετά βρήκε ορισμένα ευήκοα ώτα.

"Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως ο ολυμπιονίκης Μπρους Τζέρνερ είναι στην πραγματικότητα τρανσέξουαλ και έτσι αναγνωρίζεται ως γυναίκα. Συγχαίρουμε την κα. Τζένερ για την εξέλιξη αυτή και της ευχόμαστε τα καλύτερα. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο θέτει πρόβλημα αφού η κα. Τζένερ (όσο ταλαντούχα κι αν είναι) ισχυρίζεται πως πάντα πίστευε πως είναι στην πραγματικότητα γυναίκα και ως εκ τούτου, παραβίαζε τους κανόνες της επιτροπής που αφορούν στη συμμετοχή γυναικών σε αντρικά αθλήματα και το αντίστροφο.

Είναι δίκαιο για όλους του εμπλεκόμενους οι γυναίκες να λαμβάνουν τα εύσημα ως πρωταθλήτριες και οι άντρες που συναγωνίζονταν την κα. Τζένερ να μην είναι προετοιμασμένοι να ανταγωνιστούν ένα ανώτερο ον όπως εκείνη.
Ζητάμε από την κα. Τζένερ να υποστηρίξει την κοινότητα των τρανσέξουαλ δίνοντας πίσω τα μετάλλια που κέρδισε αγωνιζόμενη με αντίπαλους το λάθος φύλο".

Το κείμενο, όσο κωμικοτραγικό και αν ακούγεται κέρδισε την υπογραφή 2000 ατόμων, ενώ αρκετά ήταν και τα tweets με βασικό hashtag το #givebackthegold (δώσε πίσω το χρυσό)

If Bruce Jenner has always been a woman then "she" cheated in the Olympics and should #givebackthegold
— Mr. Brewer (@MrBrewerPCA) June 3, 2015

Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που αντέδρασαν έντονα στην ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς της τρανσοφοβική και "απαράδεκτη". Βέβαια η είδηση της αλλαγής φύλου της Κέιτλιν, προκάλεσε την επικρότηση δεκάδων επωνύμων, μεταξύ των οποίου και του Μπάρακ Ομπάμα που της τουήταρε για να τονίσει τη δύναμη που επέδειξε στην ιστορία της. Φυσικά οι αδερφές Καρντάσιανς καλωσόρισαν μια ακόμη γυναίκα στην οικογένεια κι ας ήταν μέχρι πρότινος ο πατριός τους, αλλά και η Νέμι Μους, η Μόνικα Λεβίνσκι, η Έλεν Ντιτζένερις και άλλοι επώνυμοι έσπευσαν να συγχαρούν την Κέιτλον που με το παράδειγμά της βοήθησε και άλλου στην κοινότητα των τρανς, όπως λένε, να μοιραστούν την ιστορία τους δημόσια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline