Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:24:52

Καρτ-ποστάλ με την υπογραφή του Πικάσο

Μια σπάνια καρτ- ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πάμπλο Πικάσο, με παραλήπτη τον Γκιγιόμ Απολινέρ, πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Γερμανία έναντι 166.000 ευρώ.

Μια καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Πάμπλο Πικάσο πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στη Γερμανία για το ποσό-ρεκόρ των 166.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό αποτελεί "παγκόσμιο ρεκόρ για μια καρτ-ποστάλ", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος δημοπρασιών Γκέρτνερ που εδρεύει στο Μπίτιγκχαϊμ-Μπίσινγκεν, κοντά στη Στουτγκάρδη.

Ο αγοραστής είναι "ένας συλλέκτης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού" που πλειοδότησε μέσω τηλεφώνου και θα πληρώσει συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας.

Η καρτ-ποστάλ εικονίζει μια απλή άποψη του Πο της νότιας Γαλλίας και εστάλη από τον Πικάσο στις 5 Σεπτεμβρίου 1918 στον φίλο του, τον διάσημο ποιητή Γκιγιόμ Απολινέρ. Όμως αντί να γράψει λίγα λόγια στο πίσω μέρος της κάρτας, ο ζωγράφος σχεδίασε ένα σκίτσο και το υπέγραψε.

Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη: ο Πικάσο είχε γράψει το όνομα του ποιητή στα ισπανικά (Don Guillermo Apollinaire) με αποτέλεσμα τα γαλλικά ταχυδρομεία να την επιστρέψουν στον αποστολέα. Τέσσερις μήνες αργότερα ο Απολινέρ, εξασθενημένος και από τον τραυματισμό του κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πέθανε από την ισπανική γρίπη.
Ο οίκος δημοπρασιών εξήγησε ότι η κάρτα ήρθε στην κατοχή του από έναν Γάλλο επιχειρηματία.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline