Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:19:23

Ύποπτος για φοροδιαφυγή 20 εκατ. ευρώ ο Καρλ Λάγκερφελντ

Φέρεται να έκρυψε τα ποσό αυτό μέσω εταιρειών που εδρεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις ΗΠΑ. Ύποπτος για απόκρυψη ποσού που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές, είναι ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «L'Express».

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας δεν θέλησε να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, επικαλούμενο το «φορολογικό απόρρητο», ενώ ο εκπρόσωπος του Λάγκερφελντ, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Λάγκερφελντ έκρυψε τα ποσά αυτά μέσω εταιρειών που εδρεύουν στη Γαλλία, την Ιρλανδία, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους αλλά και τις ΗΠΑ. Οι φορολογικές υπηρεσίες «υποψιάζονται ότι μέσα σε διάστημα έξι ετών ο άνδρας με τα αιώνια μαύρα γυαλιά παρέλειψε να δηλώσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ».

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχεται η δραστηριότητα του βιβλιοπωλείου 7L που ιδρύθηκε από τον μόδιστρο στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Το βιβλιοπωλείο αυτό παρουσιάζει έλλειμμα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ και κατά συνέπεια δεν πληρώνει φόρους.

Ωστόσο, το 7L καλύπτει ένα φωτογραφικό στούντιο που ανήκει σε μια εταιρεία η οποία εδρεύει στη Βρετανία, τη Studio 7L που εισπράττει τα δικαιώματα του Λάγκερφελντ από τη φωτογραφική δουλειά του.

«Η εφορία πιστεύει ότι η βρετανική μητρική εταιρεία, καθώς και μια δεύτερη που εδρεύει στην Ιρλανδία», η οποία με τη σειρά της ανήκει σε μια τρίτη που βρίσκεται στις Παρθένες Νήσους, βοήθησαν στην «απόκρυψη της πραγματικής και αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας» του Λάγκερφελντ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline