Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:02:22

Νέο άλμπουμ κυκλοφορεί ο Μπομπ Ντύλαν – Το 37ο της καριέρας του.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Μάιο όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα social media και με αφορμή αυτό, ο 75χρονος καλλιτέχνης θα πραγματοποιήσει περιοδεία δύο μηνών στις ΗΠΑ.

Το νέο άλμπουμ του Μπομπ Ντύλαν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του τιτλοφορείται Fallen Angels και θα βγει στην αγορά στις 20 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν από τα γενέθλιά του. Η πληροφορία αυτή αναφέρεται διακριτικά στο κάτω μέρος μιας αφίσας που αναγγέλλει την αμερικανική περιοδεία του θρύλου της ροκ, η οποία αναρτήθηκε από τον ίδιο αυτή την εβδομάδα στο Twitter και στο Facebook. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης, ο οποίος θα κλείσει τα 75 τον Μάιο, θα δώσει και μια σειρά συναυλιών στην Ιαπωνία τον Απρίλιο.

Το Fallen Angels έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά το προηγούμενο άλμπουμ του, Shadows in the Night. Προφανως εσφαλμένα είχαν ερμηνεύσει πολλοί, το 2012 ότι το Tempest που βγήκε την ίδια χρονιά ήταν το αποχαιρετιστήριο του καλλιτέχνη. Την ερμηνεία αυτή, μάλλον προκάλεσε ο σεξπηρικός τίτλος (Η Τρικυμία).

Πάντως ο Ντύλαν, καλού κακού, έχει ήδη μεριμνήσει και για τη διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς που θα αφήσει πίσω του, όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει από τις κυκλοφορίες. Ετσι την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την πώληση του αρχείου του –με περισσότερα από 6.000 αρχεία, ηχογραφήσεις και άλλο υλικό, φωτογραφικό κτλ.– στο Πανεπιστήμιο της Τάλσα στην Οκλαχόμα. Το εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα προβλέπει τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου αφιερωμένου στον καλλιτέχνη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline