Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  06:12:12

Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός στον κόσμο. Ποιούς και ποιες έχει ξεπεράσει. Κύριο

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με 5 παιδιά, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να τρέφεται από ελεημοσύνη και συσσίτια. Χωρίς να το κρύψει σε ημέρες παγκόσμιας δόξας και ζάπλουτης ζωής.

Ανάμεσα στα αντρικά ονόματα στο top 10 της λίστας συγκαταλέγεται και εκείνο της 31χρονης σταρ. Η μόνη γυναίκα στη λίστα με τους 10 πιο κακοπληρωμένους ηθοποιούς στον κόσμο είναι η Σκάρλετ Γιοχάνσον, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του «Box Office Mojo».

Ανάμεσα στα αντρικά ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της λίστας, συγκαταλέγεται και εκείνο της 31χρονης σταρ του Χόλιγουντ η οποία, μάλιστα, είναι και κατά 20 χρόνια νεότερη από τους άντρες συναδέλφους της στο top 10 του «Box Office»!

Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε τα τελευταία χρόνια της έφεραν 3,3 δισ. δολάρια -μόνο από τις ΗΠΑ- και την... έστειλαν σε μια από τις πρώτες θέσεις της λίστας του «Box Office Mojo», «εκτοπίζοντας» μεγάλους «αστέρες» όπως οι Ματ Ντέιμον, Λίαμ Νίσον και Γουίλ Σμιθ.

Φέτος η Γιοχάνσον πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Captain America: Civil War» και «The Jungle Book», ενώ το 2014 βγήκε στις αίθουσες το θρίλερ «Lucy», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η επόμενη γυναίκα της λίστας -μετά την Σκάρλετ- είναι η Κάμερον Ντίαζ, η οποία βρίσκεται στην 19η θέση, ενώ στις θέσεις 26, 29 και 30 συναντάμε τις ηθοποιούς Έλενα Μπόναμ, Κέιτ Μπλάνσετ και Τζούλια Ρόμπερτς αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρώτη θέση της λίστας, σε αυτή βρίσκεται ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος έστειλε τον Σάμιουλ Τζάκσον στη δεύτερη θέση, χάρη στην πρόσφατη επιτυχία της ταινίας «Star Wars: The Force Awakens», στην οποία πρωταγωνιστεί.

Μεγάλωσε στην φτώχεια και την ανέχεια, που δεν ξέχασε ποτέ

Μπορεί πλέον να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια για κάθε της ταινία και η περιουσία της να είναι αμύθητη, ωστόσο η ζωή της Σκάρλετ Γιόχανσον δεν ήταν πάντοτε λαμπερή.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με 5 παιδιά, η οποία αντιμετώπιζεσοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να τρέφεται από ελεημοσύνη και συσσίτια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ μίλησε για πρώτη φορά για τις δύσκολες συνθήκες που μεγάλωσε:
«Η οικογένειά μου συντηρούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα που μας παρείχαν φαγητό» δήλωσε στο Page Six τονίζοντας ότι «στην Αμερική, η πείνα των παιδιών είναι πραγματικό πρόβλημα που συχνά παραβλέπεται, όμως όλοι μαζί μπορούμε να το διορθώσουμε».
Η Γιόχανσον έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τη συμμετοχή της στην καμπάνια κατά της πείνας για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Feeding America:

«16 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική παλεύουν με την πείνα. Δηλαδή ένα στα πέντε παιδιά (κόρες, γιοι, γείτονες και συμμαθητές) δεν γνωρίζουν αν μπορέσουν να φάνε το επόμενο γεύμα τους, ενώ την ίδια ώρα τόνοι καλού φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο. Ηρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γιαυτό».

«Το Feeding America είναι ένα πανεθνικό δίκτυο από τράπεζες τροφίμων που βοηθά στην παροχή γευμάτων σε εκατομμύρια παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη».
«Μαζί μπορούμε να νικήσουμε την πείνα. Μαζί μπορούμε να ταΐσουμετην Αμερική», πρόσθεσε η διάσημη σταρ.

H Σκάρλετ Γιόχάνσον (αγγλικά: Scarlett Johansson), γεννημένη στις 22 Νοεμβρίου 1984 στο Κουβέιτ,είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μητέρα ενός παιδιού μοντέλο και τραγουδίστρια.

Η Γιόχάνσον έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο Ζητούνται Γονείς (North, 1994) και αργότερα έλαβε υποψηφιότητα για Independent Spirit Award Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Manny & Lo (1996). Έγινε περισσότερο γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες Ο Γητευτής των Αλόγων (The Horse Whisperer, 1998) και Φαντάσματα Εφηβείας (Ghost World, 2001). Μεταφέρθηκε σε ηλικιωμένους ρόλους με την ερμηνεία της στις ταινίες Το Κορίτσι Με Το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι (Girl with a Pearl Earring, 2003) και Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation, 2003) της Σοφία Κόπολα, για την οποία κέρδισε το βραβείο BAFTAΚαλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Και οι δύο ταινίες της έδωσαν υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Ο ρόλος της στην ταινία Μοναχικές Καρδιές (A Love Song for Bobby Long, 2004) χάρισε στην Γιόχάνσον μια τρίτη υποψηφιότητα γιαΧρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου. Η Γιόχάνσον πήρε άλλη μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου για το Match Point (2005) του Γούντι Άλεν. Πρωταγωνίστησε σε δύο ακόμα ταινίες του Άλεν: Scoop (2006) και Vicky Cristina Barcelona (2008). Η Γιόχάνσον εμφανίστησε σε άλλα επιτυχημένα φιλμ, όπως The Prestige (2006) του Κρίστοφερ Νόλαν και το καλοκαιρινό blockbusterIron Man 2 (2010). Στο casting της ταινίας The Girl With The Dragon Tattoo (2011), η Γιόχάνσον απορρίφθηκε, επειδή ήταν υπερβολικά σέξυ, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη David Fincher.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline