Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:50:50

«Χρυσό» το πρώτο τεύχος του Action Comics με τον Superman

 Ένα σπάνιο αντίτυπο του κόμικ που πρωτοεμφανίστηκε ο πασίγνωστος σούπερ ήρωας «Superman» πωλήθηκε σε δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα σε τιμή που άγγιξε το ένα εκατομμύριο δολάρια. 

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Action Comics» που σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν και θεωρείται ένα «κόσμημα» από τους οπαδούς των κόμικ βιβλίων, δημοπρατήθηκε από τον οίκο «Heritage Auctions».
Το «Action Comics #1» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1938, αναμενόταν να «πιάσει» γύρω στις 750.000 δολάρια, αλλά κατάφερε να «χτυπήσει» τελική προσφορά της τάξεως των 956.000 δολαρίων, θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με τον Lon Allen, διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου δημοπρασιών, περίπου 100 αντίτυπα του συγκεκριμένου κόμικ διασώζονται δεκαετίες μετά την εκδοσή τους, ενώ «ελάχιστα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ειδικά έχοντας ένα εξώφυλλο σε τόσο καλή κατάσταση».

Το κόμικ που πουλήθηκε την περασμένη Πέμπτη ήταν μέρος μιας συλλογής που ανήκε σε έναν φανατικό συλλέκτη του είδους, ο οποίος και το αγόρασε τη δεκαετία του 1990 προς 26.000 δολάρια, στο Ντάλας.
Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1938, το «Action Comics #1» κόστιζε μόλις 10 σεντς του δολαρίου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline