Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:04:27

Κανένα μυστήριο για το γάμο των εκλεκτών γόνων των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Γουλανδρή. Ο θρησκευτικός γάμος θα είναι πανηγυρικός όπως και οι αρραβώνες. Κύριο

Απόβαση της ελληνικής ελίτ στο Λονδίνο για τον γάμο της δεκαετίας.

Ο δήθεν «ξαφνικός» πολιτικός γάμος σε στενό κύκλο στο Λονδίνο της Μαριάννας Γουλανδρή με τον αγαπημένο της Φίλιππο Λαιμό, έγινε αφορμή για κακοήθη και ζηλόφθονα σχόλια σε πολλές ανεύθυνες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο.

Η ελλιπής και επιπόλαια «δημοσιογραφία» κατέκλεισε το Διαδίκτυο, αλλά σύντομα αποδείχθηκε ότι ψευδολογεί και ανευθυνολογεί. Κανονικά και πανηγυρικά έγινε ο επίσημος αρραβώνας το καλοκαίρι, ακολούθησε ο πολιτικός γάμος με το θρησκευτικό να έχει ήδη προκαθοριστεί. Από καιρό τώρα είχε αποφασιστεί από τους δύο νέους και τις οικογένειες τους το ζευγάρι να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στις αρχές του νέου έτους διοργανώνοντας μια μεγαλοπρεπή γαμήλια τελετή και δεξίωση και όχι έναν «μυστικό γάμο» .

Η Μαριάννα και ο Φίλιππος θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στις 4 Φεβρουαρίου στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Οι προσκλήσεις δεν έχουν ακόμα σταλεί, όμως η ημερομηνία είναι ήδη γνωστή στο περιβάλλον τους. Απλώς την περασμένη εβδομάδα τελέστηκε ο πολιτικός γάμος στο Δημαρχείο του Λονδίνου, ο οποίος δεν ήταν ξαφνικός ή μυστικός. Πρόκειται για τυπική διαδικασία, που συνήθως προηγείται του θρησκευτικού γάμου.

Το θέμα ξεκίνησε, αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ, όταν η Μαριάννα Γουλανδρή, προετοιμαζόμενη για τον πολιτικό γάμο, βρέθηκε στο σαλόνι ομορφιάς Nyumba salon στην περιοχή Μπελγκράβια, και ανέβασε στα social media κάποιες φωτογραφίες στις οποίες παρουσίαζε το νυφικό της χτένισμα. Στα στιγμιότυπα απεικονίζεται η ίδια μαζί με τον hair stylist Μιχάλη Χαραλάμπους, ενώ οι φίλοι της τη συγχαίρουν για τον γάμο. Αυτό ήταν αρκετό να ξεκινήσει ένα μεγάλο γαϊτανάκι δημοσιευμάτων...

Οι οικογένειες

Η Μαριάννα είναι κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα της είναι εγγονή του Ανδριώτη εφοπλιστή Big John Γουλανδρή και της Ολγας Εμπειρίκου και από την πλευρά της μητέρας της εγγονή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Πρόκειται για μια εντυπωσιακής ομορφιάς κοπέλα, η οποία έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σχεδιάστρια των μαγιό Μarianna G, ενώ πέρυσι λάνσαρε και τη δική της σειρά με κοσμήματα.

Ο Φίλιππος είναι ο δευτερότοκος γιος του εφοπλιστή Νικόλα Λαιμού και της Ειρήνης Δοξιάδη και κατάγεται από μία από τις σημαντικότερες εφοπλιστικές οικογένειες του τόπου. Οι δυο τους γνωρίζονται από παιδιά, όμως το ειδύλλιό τους αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα και έγινε γνωστό το φθινόπωρο του 2015, όταν οι ίδιοι ανέβασαν φωτογραφίες στα social media.

Στις διακοπές τους στις Μαλδίβες φέτος τον Ιανουάριο αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και ο Φίλιππος χάρισε στην αγαπημένη του το... καθιερωμένο μονόπετρο. Τον Ιούνιο ακολούθησε ένα κεφάτο pre-wedding πάρτι στην Ιμπιζα. Το ζευγάρι προσκάλεσε τους νεαρούς φίλους του στο διάσημο κλαμπ του νησιού, Blue Marlin. Παρότι η Μαριάννα και ο Φίλιππος δεν διέρρευσαν πληροφορίες από τη γιορτή, οι φίλοι τους δεν έκαναν το ίδιο, πλημμυρίζοντας το Ιnstagram με όμορφες φωτογραφίες από την παραμονή τους στο νησί των Βαλεαρίδων.

Ο αρραβώνας

Στις 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο αρραβώνας τους στις Σπέτσες, στην καταπράσινη εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια του γαμπρού. Η δεξίωση και το καθιστό δείπνο δόθηκε σε πλωτή εξέδρα στο λιμανάκι του κτήματος της οικογένειας Λαιμού. Ο παππούς της νύφης, Βαρδής Βαρδινογιάννης, είχε φροντίσει να δώσει άρωμα... Κρήτης στη βραδιά, καθώς η εγγονή του έφτασε συνοδευόμενη από Κρητικούς μουσικούς.

Αυτή την περίοδο οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τον γάμο των παιδιών τους που θα γίνειο στις αρχές Φεβρουαρίου στην Αγία Σοφία. Στον συγκεκριμένο ναο στο παρελθόν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου ηχηρά ονόματα του εφοπλισμού και όχι μόνο. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, σύσσωμο το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Κουμπάρος θα είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του γαμπρού, Αντώνης, ενώ τη νύφη θα συνοδεύουν ως παράνυμφοι τέσσερις φίλες της.

Η Μαριάννα μεγάλωσε μεταξύ Λονδίνου και Ελλάδας. Η μητέρα της Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, μια εντυπωσιακή μελαχρινή κοπέλα με ψηλόλιγνη σιλουέτα, παντρεύτηκε το 1987 τον Γιώργο Γουλανδρή, σε έναν γάμο που άφησε εποχή και ένωσε δύο από τις ισχυρότερες οικογένειες του τόπου. Και οι δύο είναι ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ και ποτέ δεν απασχόλησαν τη δημοσιότητα με την προσωπική τους ζωή. Μετά τον γάμο του, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, στη σικάτη περιοχή Μέιφεαρ. Εκεί μεγάλωσε η Μαριάννα και τα δύο μικρότερα αδέλφια της, ο Γιάννης και η Μαριέττα. Μαζί με την οικογένειά της περνά τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα και ειδικά στο Πόρτο Χέλι, όπου ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη διατηρούν ένα μεγάλο κτήμα, το Marianna Bay.

Η Μαριάννα σπούδασε σχέδιο μόδας στο φημισμένο Istituto Marangoni στην Ιταλία και στη συνέχεια φοίτησε στο London College of Fashion. Το 2013 λάνσαρε τη φίρμα μαγιό Marianna G, η οποία σύντομα καθιερώθηκε στον χώρο της μόδας για τα πρωτοποριακά και εμπνευσμένα σχέδιά της. Εκτοτε την ίδια, αλλά και τις δημιουργίες της έχουν φιλοξενήσει διάσημα περιοδικά μόδας του εξωτερικού όπως τα Vogue, Marie Claire, Harper's Bazaar κ.ά. Το 2015 η νεαρή Γουλανδρή μάς απέδειξε το ταλέντο της και ως σχεδιάστρια κοσμημάτων λανσάροντας την πρώτη συλλογή της. Η σειρά της «Eye on You» ξεχωρίζει, γιατί περιλαμβάνει ιδιαίτερα κομψά κομμάτια.

Πέρα όμως από τη μόδα δείχνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνικά, ενώ έχει εκφράσει πολλάκις τον θαυμασμό της για τη γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της «Ελπίδας» και πρέσβειρα της UNESCO. Ετσι, η νεαρή Μαριάννα δημιούργησε πέρυσι μαζί με την Τατιάνα Μπλάτνικ και τη Λάουρα Μακροπούλου-Λαλαούνη την «Ελπίδα Youth», μια επιτροπή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», η οποία απαρτίζεται από νέα σε ηλικία μέλη που φιλοδοξούν να χτίσουν πάνω στο ισχυρό όραμά του συλλόγου με καινούργιες ιδέες και δράσεις.

Ο 33χρονος Φίλιππος Λαιμός μεγάλωσε, επίσης, μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, φοίτησε στο φημισμένο βρετανικό σχολείο Harrow και σήμερα, ασχολείται μαζί με τον αδελφό του, Αντώνη, με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η οικογένεια Λαιμού δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από το 1848 και διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο. Η ναυτιλιακή εταιρεία τους, Enesel S.A., διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, έναν μεγάλο στόλο από υπερσύγχρονα δεξαμενόπλοια και κοντέινερ. Ο πατέρας του Νικόλας Λαιμός κατάγεται από τις Οινούσσες, το όμορφο νησί δίπλα στη Χίο, το οποίο αποτελεί τόπο καταγωγής και άλλων σημαντικών εφοπλιστών. Μεγάλη αγάπη του κ. Λαιμού πέρα από το νησί του, όπου διατηρεί σπίτι, είναι και το 52μετρο δικάταρτο ιστιοπλοϊκό γιοτ «Xasteria», με το οποίο ο εφοπλιστής «ταξίδεψε» την Ολυμπιακή Φλόγα στις Οινούσσες το 2004.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline