Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  06:47:39

Γιατί, το ζεύγος Μακρόν εκτοξεύει το σύγχρονο life-style και τις πωλήσεις περιοδικών στη Γαλλία. Κύριο

Πώς εξηγείται το όλο φαινόμενο, τελείως διαφορετικό από εκείνο του ζεύγους Ντ. Τράμπ στις ΗΠΑ, όπου μάλλον φθείρεται γρήγορα.

Φαινόμενο κοινωνικό και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Χάρη στις αποκλειστικές συνεντεύξεις του προεδρικού ζεύγους τα εβδομαδιαία περιοδικά Elle και Le Point πραγματοποίησαν τις καλύτερες πωλήσεις που έκαναν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η στρατηγική του Εμανουέλ Μακρόν να δίνει σπάνια συνεντεύξεις φέρνει πωλήσεις στον Τύπο. Αυτό κατάλαβαν τα εβδομαδιαία περιοδικά Elle και Le Point τα οποία πολλαπλασίασαν τις πωλήσεις.

Το Elle ξεπούλησε με συνέντευξη της Μπριζίτ Μακρόν, η οποία δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου. Ηταν η πρώτη φορά που η Πρώτη Κυρία μιλούσε σε ένα ΜΜΕ. Η περιέργεια του κοινού κορυφώθηκε, οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 250.000, συν 100.000 αγορές στο ίντερνετ. Συνολικά, οι πωλήσεις του τεύχους με την Μπριζίτ Μακρόν στο εξώφυλλο έφτασ 530.000, ενώ σε κανονικές εποχές, το περιοδικό πουλάει 330.000 αντίτυπα συνολικά.

Το περιοδικό ανακοίνωσε ότι έκανε τα καλύτερα σκορ στην ιστορία του, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στα social media και την συνέντευξη διάβασαν τόσο στη Γερμανία όσο και στις ΗΠΑ.

Αλλά δεν είναι μόνο η υψηλή δημοφιλία της Μπριζίτ Μακρόν που παίζει ρόλο. Η συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν στο περιοδικό Le Point έσπασε επίσης ταμεία. Παρότι ο γάλλος πρόεδρος είδε τα ποσοστά δημοφιλίας του να καταρρέουν αυτό το καλοκαίρι, και να πέφτουν στο 40% ή 30% θετικές γνώμες, ωστόσο η αποκλειστική του συνέντευξη, σε 20 σελίδες, έγινε ανάρπαστη.

Το περιοδικό είχε προβλέψει την αύξηση και τύπωσε 30% περισσότερα αντίτυπα. Το Le Point πούλησε 100.000 την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, ενώ κανονικά το περιοδικό πουλάει 55.000 αντίτυπα σε μια εβδομάδα. Για να αντιμετωπίσει την ζήτηση, το περιοδικό επανατύπωσε 60.000 αντίτυπα το σαββατοκύριακο και μια νέα εκτύπωση έγινε το πρωί της επόμενης Τρίτης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πουλήσει 150.000 στα περίπτερα», εξήγησε ο διευθυντής του Etienne Gernelle, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο. «Αν υπολογίσουμε και το ίντερνετ συνολικά πουλήσαμε 450.000 είναι η καλύτερη στιγμή μας από το 2007», πρόσθεσε.
Πώς εξηγείται αυτή η δίψα για τις δηλώσεις του προεδρικού ζεύγους;
«Υπάρχει σίγουρα ένα είδος περιέργειας, είτε κάποιος είναι φαν του προέδρου είτε όχι. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει μιλήσει πολύ από την αρχή της θητείας του. Στο περιοδικό δεν θελήσαμε να κάνουμε μια συνέντευξη με μικρές φράσεις και ανακοινώσεις, αλλά μια πυκνή συνομιλία και μακρά, σε ουσιώδη θέματα. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που μπορεί κάποιος να κρατήσει» εξήγησε ο διευθυντής του Point.

«Η αξία αυτού του τεύχους δεν είναι τόσο ο Μακρόν, όσο τα λεγόμενά του, ένας πολύ πλούσιος λόγος. Ο γραπτός Τύπος είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου τύπου συνεντεύξεις. Και ο κόσμος το επιθυμεί. Πρέπει να υπολογίζουμε στην εξυπνάδα του αναγνώστη, ο οποίος είναι έτοιμος να πληρώσει για να το έχει αυτό».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline