Τρίτη 16 Απριλίου 2024  20:34:18

Μια Νιάρχου στη λίστα του Vanity Fair

Ένα ελληνικό όνομα «φιγουράρει» ανάμεσα στα ονόματα των 10 πιο καλοντυμένων γυναικών του πλανήτη, στη φετινή λίστα του διεθνούς φήμης περιοδικού Vanity Fair.

H Ευγενία Νιάρχου, που κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, διακρίθηκε από το περιοδικό για το απαράμιλλο στιλ της και κατέκτησε μια θέση ανάμεσα σε ονόματα όπως η Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η Αμέλια Ουίνδσορ και η Σολάνζ Νόουλς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα βρισκόταν και πέρυσι!

Ποια είναι η Ευγενία Νιάρχου

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στο Παρίσι και ζει στο Λονδίνο. Η Ευγενία Νιάρχου είναι μια πραγματική κοσμοπολίτισσα που όμως ποτέ δεν ξεχνά την αγάπη της για την Ελλάδα.
Αχολείται με τον χώρο της μόδας, έχοντας δημιουργήσει το δικό της brand κοσμημάτων Venyx.

Σε συνέντευξή της πριν δυο χρόνια περίπου, η χρυσή κληρονόμος είχε μιλήσει για την αγάπη της για τη μόδα και τη δική της Ελλάδα.
Η Ευγενία Νιάρχου είχε υποστηρίξει ότι κληρονόμησε την αγάπη της για το στιλ και την κομψότητα από τις γιαγιάδες της Ευγενία Λιβανού και Dolores Guinness: «Και οι δύο γιαγιάδες μου ήταν οι πιο κομψές γυναίκες. Εντελώς διαφορετικές, αλλά υποθέτω πως αυτή η διαφορετικότητα εξηγεί τι μου αρέσει. Έχω μια πλευρά που της αρέσουν τα όμορφα, κλασικά και κομψά σύνολα και μια άλλη που αγαπάει την τρέλα των 90s και τα χρώματα».

Μιλώντας για τον εαυτό της, είχε πει: «Είμαι χαμηλών τόνων. Παρόλ' αυτά, είμαι τολμηρή και περιπετειώδης, με περιέργεια για τη ζωή και τα μυστήριά της. Μάλλον είμαι πολύ δημιουργική, γι' αυτό και δίνω μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες», λέγοντας ότι τα ταξίδια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της, καθώς από τότε που θυμάται τον εαυτό της ταξιδεύει. «Είναι η ανακάλυψη του άγνωστου, των νέων εμπειριών, των νέων γεύσεων, πολιτισμών και εικόνων. Μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος και πιστεύω πως είναι κρίμα να μην ανακαλύπτεις μέρη, αν σκεφτείς ότι ζεις μόνο μια φορά. Το ταξίδι για μένα, όμως, δε σημαίνει απαραίτητα το να πάει κανείς σ' έναν εξωτικό προορισμό. Μπορεί απλά να είναι το ταξίδι σε μια άλλη περιοχή ή πόλη της χώρας σου. Το θέμα για μένα είναι ν' ανοίξεις τα μάτια σου, να δεις και να πάρεις όλες τις εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει ένα άγνωστο για σένα μέρος».

Η σχέση της όμως με τον τόπο καταγωγής της, την Ελλάδα, παραμένει σταθερή παρά τα δεκάδες ταξίδια. «Από την Ελλάδα αγαπώ τους ανθρώπους, τα μέρη και τον ελληνικό τρόπο ζωής. Κάτι ακόμη που αγαπώ είναι η ιστορία της -είναι τόσο πλούσια και μ' έντονο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Επίσης, με συναρπάζει η ελληνική μυθολογία. Οι αρχαίες ιστορίες σχετικά με θεούς και ήρωες είναι μια πηγή έμπνευσης. Για τον λόγο αυτό τα μουσεία είναι πολύ σημαντικά. Είναι ο τρόπος να διατηρηθεί η ιστορία και να προωθηθεί στις μελλοντικές γενιές», έχει πει η Ευγενία Νιάρχου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline