Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:33:25

Χόλιγουντ: Τέλος τα επαγγελματικά ραντεβού σε ξενοδοχεία

Το Σωματείο Ηθοποιών (Screen Actors Guild) και η Αμερικανική Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (AFTRA) εξέδωσαν νέα κατευθυντήρια γραμμή.


Ζητούν από το Χόλιγουντ να σταματήσει να διοργανώνει επαγγελματικές συναντήσεις και οντισιόν σε δωμάτια ξενοδοχείων και κατοικίες - κάτι που εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται κοινή πρακτική στον κλάδο.
Εκπρόσωποι των καλλιτεχνών -όπως μάνατζερ και ατζέντηδες- καλούνται επίσης από τη συντεχνία να αποφεύγουν να στέλνουν τους πελάτες τους σε συναντήσεις «σε τέτοια μέρη υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με το Variety.

«Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε το σενάριο που επέτρεψε στα αρπακτικά να εκμεταλλευτούν ερμηνευτές με κλειστές πόρτες υπό τη μορφή επαγγελματικής συνάντησης» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος των δύο σωματείων που έχουν συνενωθεί σε SAG-AFTRA, Γκαμπριέλ Καρτέρις.
Το μέτρο έρχεται περίπου έξι μήνες αφ' ότου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.

Τον Οκτώβριο, πολλές γυναίκες καλλιτέχνες προχώρησαν σε καταγγελίες σε βάρος του πρώην μεγιστάνα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, Χάρβεϊ Γουάινστιν για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.
Μέχρι σήμερα περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν διατυπώσει κατηγορίες εναντίον του Γουάινστιν για παρενόχληση μέχρι και για βιασμό που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Μέσω εκπροσώπου του ο Γουάινστιν έχει επανειλημμένα αρνηθεί «οποιεσδήποτε καταγγελίες για μη συναινετικό σεξ».
Αρκετά από τα περιστατικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έλαβαν χώρα στα δωμάτια των ξενοδοχείων, στα οποία ηθοποιοί είχαν συναντήσεις με τον Γουάινστιν για να συζητήσουν πιθανά project ή επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η Γκαμπριέλ Καρτέρις σε μήνυμά της προς τα μέλη του σωματείου αναφέρει: «Η κατευθυντήρια γραμμή υπ' αριθμόν 1 απαιτεί τερματισμό συναντήσεων σε ξενοδοχεία και κατοικίες. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καθώς τερματίζουμε αυτήν την πρακτική και επιμένουμε να έρθει μαζί μας σε ακρόαση ή συνάντηση σε μέρος υψηλού κινδύνου ένας συνάδελφος για υποστήριξη.

Σας ζητώ να αναφέρετε τυχόν παραβίαση των όρων της σύμβασης SAG-AFTRA και οποτεδήποτε αισθανθείτε ανασφαλείς ως αποτέλεσμα της υποχρέωσης να παρευρεθείτε σε επαγγελματική συνάντηση σε μέρος υψηλού κινδύνου».
Τον Φεβρουάριο, η συντεχνία εξέδωσε νέο κώδικα δεοντολογίας με στόχο τον περιορισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Ανίτα Χιλ, η οποία προεδρεύει μιας επιτροπής πρόληψης της σεξουαλικής παρενόχλησης που δημιουργήθηκε από στελέχη του Χόλιγουντ, εξήρε την κίνηση του SAG-AFTRA σε δήλωσή της.

«Η εφαρμογή αυτής της κατευθυντήριας γραμμής σηματοδοτεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στη μετάδοση των κατάλληλων προτύπων όσον αφορά τις επαγγελματικές πρακτικές στον κλάδο» ανέφερε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline