Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:44:45

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Γουίτνεϊ Χιούστον

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης φαίνεται πως έπεσε η Γουίτνεϊ Χιούστον ως παιδί από την ξαδέρφη της Ντι Ντι Γουόργουικ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «Whitney» που έκανε πρεμιέρα αυτήν την Πέμπτη στις Κάννες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun – Times, οι ισχυρισμοί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται στη δημόσια σφαίρα. Η επί πολλά χρόνια γραμματέας της τραγουδίστριας Μέρι Τζόουνς και ο αδερφός της Χιούστον Γκάρι Γκάρλαντ – Χιούστον, είχαν αναφερθεί προηγουμένως στην συγκεκριμένη ιστορία. Η Τζόουνς είπε πως η Γούιτνει της είχε εξομολογηθεί την κακοποίησή της από την Γουόργικ σε μικρή ηλικία ενώ ο Γκάρλαντ – Χιούστον παραδέχθηκε πως τόσο εκείνος όσο και η αδερφή του έπεσαν θύμα κακοποίησης από μία γυναίκα, μέλος της οικογένειάς τους.

Η Τζόουνς επισήμανε πως το συγκεκριμένο τραύμα στοίχειωσε την Χιούστον για όλη της τη ζωή, προκαλώντας της σοβαρές ερωτήσεις σχετικά με την σεξουαλικότητά της κι οδηγώντας την εν τέλει στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την ταινία, το συμβάν έλαβε χώρα ενώ η μητέρα της Χιούστον, Σίσι έλειπε σε περιοδεία. Ίσως γι΄αυτό και η τραγουδίστρια επέμενε να φέρνει διαρκώς τη δική της κόρη Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν μαζί της όταν έφευγε για συναυλίες.

«Θέλαμε πάντα η ταινία μας να διορθώσει όλες τις ταμπλόιντ ιστορίες», είπε ο παραγωγός του φιλμ Σίμον ΤΤσίν. «Υπάρχουν συγκεκριμένες αποκαλύψεις που νομίζω ότι θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να καταλάβουν καλύτερα το ποια ήταν η Γουίτνεϊ και κατά μία έννοια να την συγχωρέσουν ως άνθρωπο», συνέχισε ο δημιουργός.

Σε μια συνέντευξη με το Associated Press, ο κινηματογραφιστής Κέβιν Μακντόναλντ, μίλησε για την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας κατά την παραγωγή της ταινίας. Είπε ότι η βασική συνέντευξη που άνοιξε το δρόμο για τις αποκαλύψεις ήταν αυτή με την Τζόουνς που ήρθε δύο εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και τον ανάγκασε να αλλάξει ολόκληρο το μοντάζ της.

Ο Μακντόναλντ είπε για την Τζόουνς «Είχε μια μεγάλη κουβέντα με την Γουίτνεϊ σχετικά μ' αυτό και αυτή πραγματικά, νομίζω, κατάλαβε πως στην οικογένειά της υπήρξε μια ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης. Κατάλαβε τον αντίκτυπο που είχε πάνω της».

Η Ντι Ντι Γουόργουικ, ήταν τραγουδίστρια της σόουλ και αδερφή της Ντιόν Γουόργουικ, επίσης τραγουδίστριας και ηθοποιού. Η φερόμενη ως θύτης της κακοποίησης έφυγε από τη ζωή το 2008, τέσσερα χρόνια πριν το θάνατο της Χιούστον.

Το «Whitney» είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή της Χιούστον που ολοκληρώθηκε με την έγκριση του ομώνυμου ιδρύματος που φέρει το όνομά της. Το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline