Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018  08:32:54

Τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια που έχουμε φτιάξει είναι σίγουρα του Στέλιου Παρλιάρου. Για άλλη μια φορά ο γνωστός «αλχημιστής» των γλυκών, μας μάγεψε με την απλότητα των υλικών και τη φινετσάτη γεύση του τελικού αποτελέσματος. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τσουρέκια, εξαιρετικά εύκολη και πολύ επιτυχημένη. Τη δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Ένα πανεύκολο και ανοιξιάτικο γλυκό είναι το ρολό με τις φράουλες που έχει ελάχιστα υλικά και εξαιρετικά γρήγορη εκτέλεση. Σας το παρουσιάζουμε σε δύο εκδοχές, τη λευκή και τη σοκολατένια.

Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει, ώρες άσκοπες έχουν δαπανηθεί και το ζήτημα για την ονομασία της μπουγάτσας μεταξύ Θεσσαλονικέων και Αθηναίων έμεινε άλυτο. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί ή... Μπουγατσάν;

Ειδικά επιλεγμένες με θέμα τους Νinja προβάλλονται αυτή την περίοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του "Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών στην Ανατολική Ευρώπη 2013" του Japan Foundation. Tίτλος του: «Το μυστικό της Ιαπωνικής Ανάπτυξης: Ninja, Μεταμόρφωση και Ομαδική Εργασία.

Η μανία των Κινέζων με το φαγητό δεν είναι πολύ γνωστή: οι περισσότεροι θεωρούμε πως, λόγω σωματοδομής και στάσης ζωής οι Κινέζοι είναι ολιγαρκείς. Όμως η πανάρχαια και τεράστια ασιατική χώρα διαθέτει τόσο μεγάλη γαστριμαργική παράδοση, ώστε σιγά σιγά ξεπηδούν σε πολλές επαρχιακές πόλεις μουσεία γύρω από ένα κοινό άξονα: το φαγητό και τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Ένα σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Aμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια.

Ένα υπέροχο και ιδιαίτερα εύκολο γλυκό του Παρλιάρου που βασίζεται στη σοκολάτα δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε κι εσείς.

Το cheese cake είναι ένα πολύ αγαπητό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η παρασκευή του είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να έχει λίγα υλικά, αλλά δεν είναι γλυκό για τις τεμπέλες. Χρειάζεται καλό ανακάτεμα μέχρι το σιμιγδάλι του να χωρίσει σπυρί-σπυρί.

Σελίδα 42 από 44