Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:29:52

Νίκη Μακρόν και στους δύο γύρους των προεδρικών

Φαβορί για άνετες πρωτιές. Τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας εμφανίζεται να είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Φαβορί για τον α' αλλά και β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας εμφανίζεται να είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe δείχνει πως ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα εξασφαλίσει το 25,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την 23η Απριλίου, ενώ η Λεπέν θα συγκεντρώσει 24%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM TV.

Τα ποσοστά και των δύο υποψηφίων κατέγραψαν πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Elabe, πριν από μια εβδομάδα.
Το ποσοστό του Φρανσουά Φιγιόν από την άλλη αυξήθηκε κατά 18% από 17%. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση που καταγράφεται από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο για την αργομισθία μελών της οικογένειάς του.
Το ποσοστό αυτό δεν είναι ωστόσο επαρκές προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον β΄ γύρο του Μαΐου.

Εκεί ο Μακρόν εμφανίζεται να επικρατεί με ποσοστό 63% των ψήφων έναντι 37% της Μαρίν Λεπέν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 28ης- 29ης Μαρτίου. Ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν δείχνει να ενισχύεται, καθώς το ποσοστό του στον πρώτο γύρο ανέρχεται σε 15%, αυξημένο σε σύγκριση με το 13,5% πριν από μία εβδομάδα.
Αντιθέτως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Αμόν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται στο 10% από 11,5%.

Παράλληλα, δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, καταδεικνύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 26% (+0,5%) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίζει ποσοστό 25,5% (+0,5%).
Οσον αφορά τον τελικό γύρο ο κεντρώος υποψήφιος θα είναι ο νικητής
ο Μακρόν συγκεντρώνοντας 60% έναντι 40% της Λεπέν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline