Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:52:57

Η νέα φωνή του Στίβεν Χόκινγκ

Διασημότητες κάνουν οντισιόν για να γίνουν η «φωνή» του Στίβεν Χόκινγκ σε ένα βίντεο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief που έγινε viral. 

Εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες μιλάει (πατώντας πλήκτρα σε έναν υπολογιστή) με την ίδια «ξένη» συνθετική φωνή – αρχικά με αμερικανική προφορά και στη συνέχεια, ύστερα από επισταμένες προσπάθειες της Intel, με βρετανική. Τώρα ο Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε ότι βαρέθηκε να ακούει τον εαυτό του και θέλει να αλλάξει φωνή, εξαγγέλλοντας μια οντισιόν για να διαλέξει τον νέο «φωνητικό εκπρόσωπό» του. Διασημότητες συνέρρευσαν ικετεύοντας τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ για τη «θέση» σε ένα βίντεο που γυρίστηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την οργάνωση Comic Relief και έγινε αμέσως viral στο Διαδίκτυο.

«Στίβεν εγώ είμαι, οπωσδήποτε πρέπει να είμαι εγώ» λέει ο Λίαμ Νίσον κοιτάζοντας με προσμονή τον Χόκινγκ μέσα από την οθόνη. «Ακου τη φωνή μου, είναι βαθιά, είναι σέξι, έχει ένα τόνο... φυσικής». Ο αθυρόστομος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, με αρκετά «μπιπ» του λέει «Θα είσαι γ*** τους τρελόύς αν δεν με επιλέξεις» για να προκαλέσει από τον αστροφυσικό, ο οποίος είναι γνωστός για το χιούμορ του, την απάντηση «Δεν νομίζω ότι θα με έπαιρνε κανένας στα γ*** σοβαρά αν ακουγόμουν έτσι». Ο Αντριου Λόιντ Γουέμπερ τραγουδάει μια παραλλαγή του «Memories» από το μιούζικαλ «Cats», ο Λιν Μανουέλ Μιράντα ραπάρει: «Είσαι ο Στίβεν Χόκινγκ από το Κολέγιο του Κέιμπριτζ, αλλά η φωνή σου είναι τρελά ρομποτική μα την αλήθεια» . Ο Τζον Μπογιέγκα που έπαιξε τον Φιν στο «Ο πόλεμος των άστρων: Η δύναμη ξυπνά» καυχάται: «Νιώθω ότι είμαι ο καλύτερος γι' αυτή τη δουλειά. Ο λόγος είναι ότι έχω ήδη πάει στο Διάστημα. Εσύ μιλάς για το Διάστημα, εγώ το έχω ζήσει».

Ο Εντι Ρεντμέιν, ο οποίος υποδύθηκε τον Χόκινγκ στην ταινία «Η θεωρία των πάντων», δηλώνει ότι δεν έχει καμία όρεξη να ξαναπεράσει τα ίδια, ότι κανονικά θα πρέπει να τον πληρώσουν αν θέλουν να ξανακάνει αυτή τη δουλειά και ότι ο μόνος αστέρας που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του. Η σέξι Μις Πίγκι, ο ισχυρός Μπιλ Γκέιτς και άλλοι περισσότερο ή λιγότερο διάσημοι απορρίπτονται ο ένας μετά τον άλλον, με διάφορα σχόλια από τον «κριτή». Τελικά όμως ο Στίβεν Χόκινγκ καταλήγει σε μια επιλογή – απολύτως ταιριαστή όπως σχολιάζουν τα ξένα ΜΜΕ: την εμβληματική φωνή του Μάικλ Κέιν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline