Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:52:03

Ένα αμφιλεγόμενο συμβούλιο στον ΕΕΣ

Δεν προκάλεσε καλές εντυπώσεις στο σύνολο του το νέο διοικητικό συμβούλιο στο (καταταλαιπωρημένο) νοσοκομείο του ΕΕΣ συγκροτημένο από παλαιοπασόκους, φθαρμένα πρόσωπα της παλαιάς φαύλης διοίκησης, ορισμένους καλούς επιστήμονες και αξιόλογες εκπροσωπήσεις αλλά και με απουσία καταξιωμένων προσώπων των οικείων κλάδων και φορέων.

 

Το περίμεναν καλύτερο στα περισσότερα μέλη, που επέλεξε και ενέκρινε τελικά ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Πάντως η απόφαση όλη μιλάει μόνη της:

«Με την υπ' αριθμ. ΔΥ1δ/Γ.Π.95443/19−10−2012 απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις:

α. του Ν. 3627/2007 «Κύρωση α) Σύμβασης Δωρεάς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ − Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Νοσοκομείο Παίδων − Η Αγία Σοφία», και β) Σύμβασης μεταξύ του Σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις»,

β. του Ν. 3370/2005 «Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις»
Ορίζονται μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ − ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ., αρμοδιότητας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, τα κατωτέρω πρόσωπα:

α. Βασίλειος Λαοπόδης του Κωνσταντίνου, ιατρός Χειρουργός, ως Πρόεδρος.
β. Δημήτριος Παπαπετρόπουλος του Ανδρέα, Επιτ. Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αναπληρωτή του τον Αθανάσιο Αποστολίδη του Ευστρατίου, Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ομοίως.
γ. Μαρία Κομμά του Τρύφωνα, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντρια Διαχείρισης Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αναπληρωτή της τον Φώτη Τσούλο του Κωνσταντίνου, με Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ομοίως.
δ. Βασίλειος Παπαντωνίου του Ιωάννη, Ιατρός, Διευθυντής Β΄ Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αναπληρωτή του τον Λουκά Βούζα του Γεωργίου, Πτυχιούχο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Master Πληροφορικής, Δ/ντής Μηχανογράφησης Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», ομοίως.
ε. Πετρόχειλος Ιωάννης του Σταύρου, Διοικητής του Νοσοκομείου, ως μέλος, με αναπληρώτρια του την Κλωναράκη Μαρία του Νικολάου, Υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών του Υπουργείου Υγείας.
στ. Μπιλιάνης Κωνσταντίνος του Ανδρέα, Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου με αναπληρωτή του τον Ανδρουτσόπουλο Δημήτριο του Γεωργίου , κλάδου ΠΕ Διοικητικού − Λογιστικού, Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
ζ. Φράγκου Μαρία του Κωνσταντίνου, Συνταξιούχος, με αναπληρωτή της τον Βουρδόλη Θεόδωρο του Δημητρίου, Δικηγόρο.
η. Μπουρμπούλης Νικόλαος του Μενελάου, ιατρός Ε.Σ.Υ., Δ/ντής Α΄ Καρδιολογικού Τμήματος, ως εκπρόσωπος των ιατρών και ειδικευομένων ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο (μοναδικός εκπρόσωπος, χωρίς αναπληρωτή).
θ. Δημητρόπουλος Λεωνίδας του Ιωάννη Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής, ως εκπρόσωπος του λοιπού πλην των ιατρών Ε.Σ.Υ. προσωπικού που υπηρετεί στο Νοσοκομείο, με αναπληρωτή του τον Ροκκά Ηλία του Σωτηρίου κλάδου TE Νοσηλευτών, ομοίως. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται ο Μπιλιάνης Κωνσταντίνος.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται διετής. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων συμμετέχουν στο Συμβούλιο έως την εκλογή νέων.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline