Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:29:49

Η ηθική της Αριστεράς

Οι μύθοι δεν είναι για πάντα ούτε για όλους τους ανθρώπους. Ούτε για όλους τους Αριστερούς, επειδή το δήλωσαν, χωρίς συνέπεια με τις πράξεις τους. Το πλήγμα που δέχθηκε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος δεν αφορά μόνο την αξιοπιστία και την πολιτική αξιοπρέπεια του υπουργού, αλλά τραυματίζει σοβαρά το ηθικό πλεονέκτημα καμάρωνε ότι διέθετε η Αριστερά.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει ότι δεν ασκούσε το δικηγορικό επάγγελμα μετά τις ευρωεκλογές, ότι δεν γνώριζε όταν αναλάμβανε υποθέσεις απολυμένων και διαθεσίμων ότι θα γινόταν υπουργός, και βεβαίως ορθά παρατηρεί ότι οι τίτλοι του χθεσινού δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνονται στο περιεχόμενό του, το οποίο πάντως τον εκθέτει τουλάχιστον πολιτικά.

Και λοιπόν; Το μεγάλο πρόβλημα με τον Γ. Κατρούγκαλο είναι άλλο. Η κοινή γνώμη τώρα ανακαλύπτει ότι ο διαπρύσιος κήρυκας της ανατροπής, της εξυγίανσης του κράτους, εκείνος που με τον δυναμισμό του μονοπωλούσε κανάλια και τηλεοράσεις ωφελήθηκε από τον αντιμνημονιακό αγώνα και την προεκλογική καμπάνια του κόμματός του όχι μόνο για να βγει ευρωβουλευτής αλλά και για να κερδίζει πελατεία για το δικηγορικό γραφείο του.

Από έναν αγωνιστή της Αριστεράς και πανεπιστημιακό του επιπέδου του κ. Κατρούγκαλου περιμέναμε ότι θα προσέφερε αφιλοκερδώς τις νομικές υπηρεσίες του στους εκατοντάδες απολυμένους, διαθεσίμους και αναξιοπαθούντες του Μνημονίου. Είναι ειρωνεία για μιλάς για ηθική της Αριστεράς το πρωί στα κανάλια να κηρύσσεις την ανατροπή και την επανίδρυση του κράτους, και το απόγευμα να υπογράφεις συμβόλαια με απολυμένους και άλλους υποψήφιους ψηφοφόρους σου, με την υπόσχεση ότι θα επαναπροσληφθούν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline