Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  00:57:29

Διαμαρτυρία των ημερών για τα διόδια

Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίων διοργάνωσαν επιτροπές αγώνα, σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα. Mάλλον για την τιμή των όπλων. Με πολύμηνη καθυστέρηση, μάλλον αδικαιολόγητη.

Οι επιτροπές τώρα ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διοδίων από τον αστικό και περιαστικό ιστό, αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων των διαμαρτυρόμενων ενάντια στα διόδια, πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και διακοπή παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες.

Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων και μετείχαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο δήμος της Λαμίας, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας όπως επίσης και άλλες κινήσεις πολιτών αλλά και παρατάξεις είτε στην Περιφέρεια Στερεάς είτε στους δήμους. Παρόντες και οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, καθώς η πληθώρα των διοδίων που βρίσκονται περιφερειακά της Λαμίας έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στις μετακινήσεις των πολιτών, ακόμη και σε τοπικές διαδρομές, ενώ την ίδια στιγμή η χρήση του παράπλευρου δίκτυου εγκυμονεί κινδύνους καθώς από εκεί πλέον πηγαίνει ο μεγαλύτερος όγκος της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τα μεγάλα και βαριά οχήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline