Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:15:30

Ένας στους δύο επενδυτές βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Κακό κλίμα που πρέπει να αλλάξει. Το συντομότερο και με αξιόπιστους τρόπους. Έρευνα της γερμανικής ομάδας Sentix για τις πιθανότητες Grexit στους επόμενους 12 μήνες. Οι επενδυτές δεν πείθονται από τις δηλώσεις των πολιτικών, που υπόσχονται να κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός του επόμενου 12μήνου εκτιμούν ότι θα υπάρξει οι μισοί περίπου επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ομάδας Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Βάσει της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Απριλίου σε δείγμα 1.023 επενδυτών, ο δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα ανήλθε τον Απρίλιο στο 48,3% τον Απρίλιο.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το 35,5%, που κατέγραψε η έρευνα τον Μάρτιο, κάτι που υποδηλώνει ότι ένας στους δύο επενδυτές αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις δεσμεύσεις για παραμονή της Αθήνας στη ζώνη του ευρώ.

«Οι μισοί περίπου από τους επενδυτές δεν φαίνονται να παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να επιδιώξουν το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη» είπε η Sentix σε ανακοίνωση.

Ο δείκτης για τη διάσπαση της ευρωζώνης ως συνόλου ανήλθε στο 49,0% τον Απρίλιο από το 36,8% τον Μάρτιο, λόγω ων εκτιμήσεων ότι η Αθήνα θα εγκαταλείψει το ευρώ.
Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την κορύφωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το 2012.

Ο δείκτης, ωστόσο, που μετρά το ρίσκο μετάδοσης υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 26,1%, κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές σε γενικές γραμμές δεν

αναμένουν η ελληνική κρίση χρέους να επηρεάσει άλλες περιοχές της ευρωζώνης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline