Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  17:35:02

Κυριάκος: Ο Τσίπρας ήταν lοser της διαπραγμάτευσης

Τον χαρακτηρισμό του «loser» (σ.σ.: χαμένος) της διαπραγμάτευσης προσέδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα.Με πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πολιτικές του θέσεις για τις εξελίξεις, τη ΝΔ και τα προβλήματα του τόπου.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για άμεση εφαρμογή του Μνημονίου και όχι για ελιγμούς που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε την αύξηση των φόρων στα τσιγάρα αντί να επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και καυτηρίασε τις διευθετήσεις που έκανε η κυβέρνηση για να βολευτούν ημέτεροι.

Οι βασικές τοποθετήσεις του ήταν:

• Η μετάθεση πληρωμής των φόρων έγινε για πολιτικούς λόγους. Είναι άλλη η ψυχολογία του πολίτη όταν έχει στο μυαλό του τι πρέπει να πληρώσει και άλλη όταν τελικά έρχονται τα ραβασάκια της εφορίας.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2014 προέβλεπε 2,9% ανάπτυξη για το 2015 και 3,7% ανάπτυξη για το 2016. Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση θα βρεθούμε με ύφεση 3% το 2015 και ύφεση 1,1% το 2016. Είναι μια διαφορά 10%.

• Το Μνημόνιο ως προς τις διαρθρωτικές αλλαγές είναι ένα κείμενο φιλελεύθερου πραγματισμού, το οποίο δεν έχω καμία δυσκολία στη μεγάλη του πλειοψηφία να το υπηρετήσω.

• Για εμάς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι ελιγμός. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς μπορούμε γρήγορα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, ενώ αν σχηματίσει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει τις ίδιες παλινωδίες από την επόμενη κιόλας μέρα.
• Ο μόνος τρόπος για να επαναδιαπραγματευθείς είναι να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις. Τα διαρθρωτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ενώ στο δημοσιονομικό σκέλος έχουμε περιθώρια ελιγμών καταθέτοντας μια σειρά ισοδυνάμων. Αυτό δεν μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα.

• Εγώ εισηγούμαι να αυξηθεί η φορολογία στα τσιγάρα αντί να αυξάνουμε τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν.

• Ένα πράγμα που έκανε πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους επτά μήνες είναι να διεκπεραιώνει υπηρεσιακές αλλαγές και πελατειακές διευθετήσεις όσον αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Είδα πόσα πολλά από τα όχι που είπα ως Υπουργός έγιναν ναι.

• Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε; Είναι πολύ αμφίβολο. Τα αποτελέσματα της οικονομίας δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

• Το ζήτημα της αξιοπιστίας είναι μείζον θέμα. Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά από ποιους μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα το πρόγραμμα που ψηφίστηκε;

• Ο κ. Τσίπρας είναι loser της διαπραγμάτευσης. Έπαιξε και έχασε. Δυστυχώς δεν έχασε μόνος του, έχασε και η Ελληνική οικονομία μαζί. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline