Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:55:42

Επτά χρόνια Μνημονίου δεν ήταν αρκετά

Μετράμε ήδη επτά οδυνηρά χρόνια, επτά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές από το 2009, χρονιά από την οποία μετράμε την έναρξη της βαθειάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Με ανησυχητική της κλιμάκωση τα επόμενα δύο χρόνια και με τα πρώτα περιοριστικά μέτρα από το 2010. Για να συνεχισθούν αυτές οι περικοπές και στερήσεις με συχνότητα κάθε χρόνου. Δυστυχώς βαδίζουμε στο όγδοο έτος και στα όγδοα Χριστούγεννα του 2016.

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν κατόρθωσε η χώρα μας να απαγκιστρωθεί από τον βρόχο της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που την καθηλώνει κοντά επταχρόνια τώρα; - Γιατί ενώ Ιρλανδία και Πορτογαλία έχουν δει την έξοδο των Μνημονίων εμείς αναζητούμε ακόμη το φως στο τούνελ; Οι απαντήσεις πολλές αλλά καθόλου πειστικές και καθησυχαστικές.. Κανείς δεν μπορεί να κάνει σίγουρη πρόβλεψη για το τέλος της δοκιμασίας.

Μόνο λίγες ημέρες τα Χριστούγεννα θα περάσουμε χωρίς τους δανειστές. Τη Δευτέρα οι πρώην τροϊκανοί θα είναι στην Αθήνα για μια μίνι διαπραγμάτευση,...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline