Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:32:45

Βολές Σεραφείμ τώρα κατά Τσίπρα

Πέρυσι βιάστηκε να επαινέσει την πολιτική νίκη του Αλέξη Τσίπρα και να τον χαρακτηρίσει ως αξιόλογο πολιτικό. Μάλλον τυπικά λόγια όχι προσέγγισης υπερβολικής, χωρίς κανένα ενδοιασμό, τύπου Αρχιεπισκόπου.

Όμως ήλθαν οι ψυχρολουσίες από δηλώσεις και πρακτικές, που έθιγαν ευαίσθητα θέματα της Εκκλησίας και της Παιδείας. Όχι μόνο το τελευταίο ζήτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε πολιτικές διαστάσεις μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ με τις δηλώσεις του άφησε και πάλι αιχμές για τονμ πρωθυπουργό. «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων», είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Και συνέχισε: «Το αλάτι ξέρετε, έχει κι άλλες ιδιότητα. Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα». Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση». Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: «το μήνυμα του χριστού είναι ένα μετανοείτε πάντες γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline