Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  08:24:56

Η διπλή "αθώωση" του κ. Σταθάκη

Την μία ημέρα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή κατακεραύνωνε το άρθρο 86 του Συντάγματος γιατί παρέχει προστασία, δηλαδή διαγραφή των αδικημάτων στους εκάστοτε Υπουργούς.

Την επομένη ημέρα, την Τετάρτη 30 Μαρτίου αθωωνόταν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής (με πρόεδρο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο) ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης, με επίκληση του άρθρου 86. Με το αιτιολογικό ότι το αδίκημα του έχει παραγραφεί. Έτσι, αρκέστηκαν στις δικές του τυπικές εξηγήσεις, χωρίς να ζητήσουν νέα στοιχεία και να κάνουν ειδική έρευνα σε βάθος, όπως έκαναν λ.χ. για το ένα εκατομμύριο καταθέσεις του κ. Ισίδωρου Κούβελου και του Πέτρου Δούκα.

Πρόκειται για δεύτερη αθώωση του κ. Σταθάκη (για αδήλωτο το ποσόν του 1,8 εκατομμυρίου καθώς και για 39 ακίνητα της οικογένειας του). Είχε προηγηθεί η μη άρση της ασυλίας του να δικαστεί για κατηγορία που αφορούσε την προβληματική διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου ήταν αντιπρύτανης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline