Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:01:49

Οι καταλήψεις και η διαφορά

Μάλλον έχουν εκνευρίσει τη μισή Ελλάδα οι καταλήψεις της Ειδομένης. Τόσο στα ξερά χωράφια πτωχών ανθρώπων που μένουν ακαλλιέργητα και βρωμίζονται, όσο και στον σιδηροδρομικό σταθμό στα σύνορα με τα Σκόπια.

Εμποδίζονται επί ένα μήνα τώρα τα βαγόνια με εμπορεύματα προς εξαγωγή τα οποία σαπίζουν. Με παραλυμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο κε εκατομμύρια ευρώ να χάνονται για το Δημόσιο, τον ΟΣΕ, τους εξαγωγείς.

Παράξενη η αντιμετώπιση όλης αυτής της κατάστασης από την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία διαθέτει πολλούς παλιούς καταληψίες, λυκείων σχολικών κτιρίων, χώρων εργασίας, Πανεπιστημίων. Καμμιά αποτελεσματικότητα για τα προβλήματα που προκαλούνται από τις καταλήψεις των σιδηροδρομικών γραμμών στην Ειδομένη. Όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Η τότε δράση στις καταλήψεις, στην Παιδεία, είχαν πολιτικά κομματικά οφέλη. Όμως οι καταλήψεις στον Πειραιά και την Ειδομένη έχουν πολιτικό κόστος, κοστίζουν αρνητικά για την Κυβέρνηση. Κάτι που δεν φαίνεται να το κατανοούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline